400 Mbps voor de Panasonic GH5

0

Panasonic beloofde al voordat de GH5 leverbaar werd, dat er later in het jaar een belangrijke firmware upgrade zou komen. Die is er nu. Met firmware V2.0 wordt de Panasonic GH5 een nog veel betere videocamera dan hij al was.

GH5 BODY top K HD

De belangrijkste verbeteringen zijn:
– 400 Mbps All-I compressie in 4K en 200Mbps in 1080p
– Anamorfische opnames in 4:3 verhouding in 18 megapixel resolutie. De beelden kunnen wel gecorrigeerd, in de normale verhoudingen, worden bekeken en de zoeker kan extra cropformaten aangeven.

Maar V2.0 bevat nog veel meer. Andere functies die met versie 2.0 zijn toegevoegd zijn:

  • Tethering: De GH5 kan met V2.0 via USB worden aangesloten op een PC. Via Lumix Tether kan de camera dan bediend worden. Ook kan de camera in 6K Photo en 4K Photo gestart en gestopt worden.
  • Verbeterde autofocus: de autofocus is verbeterd voor onderwerpen met laag contrast, de tracking autofocus tijdens video is verbeterd en je kan het AF-punt nu ook verplaatsen als de ontspanknop half is ingedrukt of tijdens het opnemen in burst, 4K Photo of 6K Photo.
  • Verbeterde prestaties in 6K Photo en 4K Photo: De wachttijd tussen twee series is gehalveerd en het is nu mogelijk om in 6K Photo ook in Loop Rec op te nemen. Hier zijn wel, net als voor de extra hoge bitrates V90 SD-kaarten voor nodig.
  • Extra 4K-stand: De GH5 kan nu ook in 4K filmen in 4:2:2 10bit All-Intra. Ook hiervoor is een SD-kaart uit de V90 klasse nodig.
  • 4K in HDR: De GH5 krijgt met V2.0 ook een HLG (Hybrid Log Gamma) stand als extra Photo Style.
  • Verbeterde beeldstabilisatie: Er is een extra IS Lock mogelijkheid en er is een extra correctiestand voor het gebruik van 2.0x en 1.33x Anamorphische objectieven.

GH5 LKIT front K LCD HDVerder zijn er nog tal van kleine bugfixes en aanpassingen. Zo is er een bug verwijderd uit de custominstelling van de witbalans en wordt in de Time Lapse stand extra informatie weergegeven. Ook kan de Bluetooth Remote Control functie gebruikt worden met de Image App, die ook een update zal krijgen

Kijk hier voor extra informatie over de nieuwe Panasonic GH5 firmware update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in