48 nieuwe, uitgebreide cameratesten

0
Traumflieger cameratest
Traumflieger cameratest

Voor wie de Duitse taal machtig is – of genoeg heeft aan grafieken en praktijkopnames – is Traumflieger een aanrader. Net als CameraStuffReview geeft Traumflieger een overzicht waar de camerakwaliteit van camera’s rechtstreeks met elkaar vergeleken kan worden, ongeacht het type camera of het jaar dat de test is verschenen. Als een camera van twee jaar geleden bij Traumflieger net zo hoog scoort als een camera van twee jaar gelden, dan heeft die fabrikant zijn werk niet goed gedaan. En er zijn geen aparte lijsten per camerasoort (compact/spiegelreflex of ssyteemcamera, starter, pro of amateur).  Iedere camera wordt op dezelfde wijze en zo objectief mogelijk, beoordeeld.
Zo kan je voor je zelf bepalen wat de verschillen in beeldkwaliteit zijn tussen een oude of een nieuwe camera. Of dat het voor jou interessant is om een camera te kiezen met een grote sensor, of juist niet. Hoe goed een spiegelloze systeemcamera is in verhouding tot een spiegelreflexcamera. De scores bij Traumflieger lopen van 0 tot 100%, waarbij beeldkwaliteit meeweegt voor 55% en de overige camera eigenschappen voor 45%. Ze beoordelen iedere camera op veel meer dan honderd verschillende onderdelen.

Traumflieger heeft sinds kort een niewe camera testmethode ingevoerd, met een bijbehorende mooie cameravergelijker. Omdat alle camera’s op dezelfde schaal worden gewaardeerd, hield dat in dat ze alle camera’s opnieuw hebben getest. Het is een soortgelijk project als het hertesten van lenzen met de nieuwe methode bij CameraStuffreview. Onze oude testmethode was onvoldoende voor camera’s met een 50 megapixel sensor, dus hebben we een nieuwe testopstelling gemaakt, die dat wel kan. Binnenkort verschijnt de test van de Canon 5Ds, waarbij we de Canon 50mm 1.8STM, de Canon 24-70mm f/2.8 mk2 en de Canon 70-200mm f/2.8 IS II hebben gebruikt.
Net als CameraStuffReview gaan ze bij Traumflieger er vanuit dat niet alle camera’s een predikaat od award hoeven te hebben. Vijf sterren blijft bij Traumflieger voorbehouden aan 4 van de 48 camera’s die ze hebben getest, waaronder de Canon 5Ds en de Samsung NX1. Jammer genoeg hebben ze bij Traumflieger nog geen Nikon camera’s getest. De testresultaten van Traumflieger komen aardig overeen met die van CameraStuffReview, ook al gebruiken zij een andere methode en kennen zij een ander belang toe aan sommige onderdelen. Verschillen zijn meestal wel te verklaren. Dynamisch bereik bij lage ISO waarden weegt relatief zwaar bij CameraStuffReview, omdat ook uit onze lezersenquête bleek dat er een groot belang gehecht werd aan dynamisch bereik. Bij Traumflieger wordt iets meer waarde toegekend aan de resolutie dan aan dynamisch bereik.

Traumflieger cameratest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in