Almere = goudvis kwijt

0

Een paar weken geleden plaatsten we op de banner van CameraStuffReview een foto van een aantal reigers, die op een eilandje zo’n 100 meter afstand  van een vogelkijkhut in de buurt Almere leven. Vanwege de grote afstand had ik de foto gemaakt met een forse 400mm telelens (Nikon 400mm f/2.8 op een Nikon D810). Ik vond het een leuke foto, maar te groot om langdurig als banner voor de site te gebruiken. Ter herinnering hebben we helemaal onder aan deze pagina die opname weergegeven.
Inmiddels hebben  de reigers jongen en test ik telelenzen op camera’s met een kleinere sensor. Dankzij de crop factor van dergelijke camera’s kan je onderwerpen dichter naar je toehalen, waardoor ik een filmpje kon maken van een reiger die zijn / haar jongen voerde.

{vimeo}128720175{/vimeo}

De brandpuntsafstand van deze Full-HD 50p video-opname, die is gemaakt met de Panasonic GH4 in de Extra Tele Conversie mode,  komt overeen met ongeveer 2000 mm, omgerekend naar full frame. Met een brandpuntsafstand van 400mm had je de vis vrijwel niet gezien. Nu wel. En de vissort die de reiger gevangen had, verraste me. Mocht je in de buurt van Almere wonen en je bent een Koi karper, goudkarper of goudvis (ik weet de verschillen niet, maar de kleur van de vis is onmiskenbaar) kwijt? Dit filmpje laat zien waar die mogelijk gebleven is. Sterker nog: ik zag een andere reiger nog geen tien minuten eerder ook zo’n vis voeren. 

PS: Laat een van de jonge reigers de vis weer in het water vallen? Of weet 1 van de drie het hele beest in 1 keer door te slikken? Ik kan het niet zo goed zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in