Alonso test Nikon D5

0
SuttonimagesAlonsoNikonD5
Alonso, shot by Daniel Kalisz, SuttonImages.com

Als er iets is waar moderne, professionele spiegelreflex camera’s in excelleren, dan is het actiefotografie onder de meest extreme omstandigheden. Wij doen ons best, maar we hebben niet altijd de kans  om van dit soort camera’s te laten zien hoe goed ze zijn in de praktijk. We testen nu bijvoorbeeld de Nikon D5 en trokken er op uit om een tafeltennis wedstrijd te fotograferen. Leuk, maar niet heel spectaculair voor onze lezers.
Daniel Kalisz, een Australische fotograaf kreeg wel zo’n kans op de laatste Formule 1 race in Melbourne. Hij schoot met een Nikon D5 + NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR en een AF-S Teleconverter TC-14E III de crash van Alonso. Dat is een kwestie van dubbel geluk hebben voor de fotograaf.

SuttonimagesAlonsoNikonD5

Photo credit: © Kalisz / SuttonImages 

Ten eerste mazzelt hij dat ie op de juiste plaats stond op het juiste tijdstip. Ten tweede mazzelde hij dat hij misschien wel de snelste camera van dit moment in zijn handen had. De Nikon D5 maakt gebruik  van supersnelle XQ-D kaarten en  een grote buffer, waardoor de hele crash vastgelegd kon worden. De razendsnelle dedicated AF processor zorgde er voor dat, ondanks het gebruik van een enorme telelens met weinig scherptediepte, die bovendien nog met een telelconverter was gecombineerd, elke opname van de coureur die recht op de fotograaf afkomt scherp is. 

Bekijk de spectaculaire opnames op de blog van Nikon

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in