Bespreking koppenreiniger Clever Clogs Epson 2880 printer

0
Clever Clogs - Camerastuff Review

Clever Clogs: remedie tegen verstopte koppen

Een bekend nadeel van gepigmenteerde inkt is dat de printerkop soms verstopt raakt. Vooral wanneer je niet geregeld afdrukt kan je daar last van hebben. Ook de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid van de ruimte waar de printer staat spelen mee of je er last van krijgt of niet. De firma Permajet is met een eenvoudig hulpmiddel gekomen om printkoppen van de Epson 2880 te ontstoppen.

Aan de slag

Als proefkonijn dient een Epson 2880 waarmee ruim een jaar niet afgedrukt is. Bij de spuitmondjestest blijkt dat het gele kanaal verstopt is. De gebruikelijke methode is om dan de kop te reinigen. Vaak moet je dat een paar keer herhalen en dat kost veel inkt vanwege het spoelen van alle kanalen. Als proef wordt nu de Clever Clogs gebruikt. De set bestaat uit twee flesjes met oplosmiddel, twee injectiespuiten en twee aangepaste cartridges. Je kan daarmee twee koppen tegelijkertijd reinigen. Nadat ik de inktcartridge van het verstopte kanaal verwisseld heb met de aangepaste cartridge plaats ik de injectiespuit, gevuld met het oplosmiddel, op die cartridge. Na het leegspuiten is het nodig om tien minuten te wachten zodat het middel zijn werk in de printkop kan doen. Na het terugplaatsen van de originele inktcatridge laat de spuitkanalentest zien dat de Epson 2880 volledig vrij is van verstopping.

Conclusie

De Clever Clogs van Permajet is heel gemakkelijk in gebruik. Daarnaast blijkt het ook nog eens snel en doeltreffend te werken. Kortom, een aanrader, zeker omdat de prijs niet hoog is.

Prijs en leverancier

  • Scolor
  • Verkoopprijs: € 23,20 incl. BTW

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in