Maak van Billy een Dolly

0
Fetch
Videografen zijn gewend om hun camera van gadgets te voorzien. Waar veel fotografen huiverig zijn om een statief te gebruiken, bevestigt de videograaf LED-licht, een Matte Box of Barndoors, een Stabilizer, Follow-Focus, een extra LCD scherm en een externe recorder aan zijn camera. Op een Rig, die eventueel op een Dolly staat. Mocht je jouw hond om willen toveren in een Dolly, dan kan dat met Fetch! van GoPro. Fetch

Jaren geleden kon je Mr Lee volgen op internet. Mr Lee was een Duitse kat, die een camera om de nek had hangen, die met vaste regelmaat opnames maakte. Het grappige aan dit project was dat het soms creatieve opnames vanuit onverwachte gezichtspunten opleverde. Net als de schilderijen gemaakt door apen of olifanten.
Er is dus een markt voor hulpmiddelen om aan je huisdier te hangen.

{youtube}yhdi_zCEuIc{/youtube}

Het merk Mr Lee biedt de mogelijkheid om je kat met GPS te volgen (CatTrack) en foto’s  (CatCam) of video opnames (CatCamLive) te maken. Daarna volgden andere systemen zoals Mr PetCam en Eyenimal. De marketeers van GoPro realiseerden zich, dat er nog een gat in de markt was als het om tuigjes voor honden gaat. Menig hondenbezitter met een GoPro kan zich over een paar jaar niet meer voorstellen, dat zijn videocarrière pas in 2014 begon met Fetch! van GoPro.

Ook de wetenschap laat zich niet onbetuigd. National Geographic & University of Georgia publiceerden het Kitty Cams (Crittercam) Project. Tip voor ambitieuze biologen: benader GoPro om een promotie-onderzoek te sponsoren naar het gedrag van huisdieren met een camera om de nek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in