Binnenkort ruisvrije 4k video met Panasonic GH4?

0
PanasonicProductNews
Op het internet kwamen we een pdf tegen met gegevens en specificaties over een nieuwe interessante sensor. Klik op dit plaatje om de pdf van Panasonic te bekijken. Er gaan al enige tijd geruchten over een Panasonic GH4 die uitgevoerd zal worden met 4K video. Daarmee maak je video opnames in een hogere resolutie dan Full-HD. Niet zo lang geleden zag ik een demonstratie van het verschil tussen full-HD en 4K. Het verschil is heel duidelijk zichtbaar: 4K is veel mooier. Als Panasonic van plan is om een dergelijke spectaculaire sensor in een Panasonic GH4 te gebruiken, dan is dat goed nieuws. De Panasonic GH serie is het topmodel van de G-serie, bestemd voor fotografen en videografen. De prijzen voor de modellen van de GH serie liggen vele malen lager dan van professionele video-camera’s, terwijl de beeldkwaliteit net zo goed is. PanasonicProductNews

In de informatie van Panasonic worden de volgende unieke features vermeld voor de nieuwe sensor:

  • Nieuw “On Chip Filter” voor extra gevoeligheid
  • Hoge resolutie still images
  • Perfect dynamisch bereik
  • Support 4K2K HD movie
  • Laagste sensor ruis op de markt

Wat mij opviel bij het lezen van de specificaties, is de Full-Scan elektronische sluiter met sluitertijden van 1/1/22.5 s tot 1/81300 s. Dat maakt het wat mij betreft helemaal bijzonder. Een full-scan elektronische sluiter wordt ook vaak een “global shutter” genoemd.

GH4sensor

Het grote voordeel van een global shutter is dat je geen last hebt van het rolling shutter effect. Dat is zowel voor fotografen die de “silent mode” gebruiken als voor videografen goed nieuws. Het lijkt er op dat de Panasonic GH4 – als deze sensor daarvoor bestemd is – een grote kans maakt om de eerste betaalbare 4K camera met een global shutter op de markt te brengen. Als ik Panasonic was, bracht ik die camera op de markt als een grote broer – en niet als de vervanger – van de Panasonic GH3.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in