Bokeh of beeldstabilisatie?

0
ImageStabilizer

Een paar jaar geleden was beeldstabilisatie een unicum, dat je alleen aantrof bij dure telelenzen. Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder.

Iedere kitlens, die je voor honderd euro krijgt / koopt bij aanschaf van een nieuwe camera, heeft ingebouwde beeldstabilisatie. Bij telelenzen en telezooms is het, weliswaar tegen meerprijs, algemeen. Bij standaardzooms en groothoekzooms kan je kiezen. Canon biedt EF zoomlenzen (24-70mm en16-35mm) aan in een lichtsterke f/2.8 versie zonder beeldstabilisatie en in een goedkopere f/4 uitvoering met ingebouwde beeldstabilisatie.
Kies je voor een lichtsterkere Canon EF-S 10-22mm zonder IS, of voor de goedkopere Canon EF-S 10-18 mm met IS? Benieuwd naar jullie mening, hielden we een lezersenquête.

ImageStabilizer

Beeldstabilisatie

Bijna unaniem voor beeldstabilisatie

De uitslag van de enquete tekende zich zo snel duidelijk af, dat we deze poll al na een paar honderd reacties hebben afgesloten om een nieuwe poll te plaatsen. Slechts 1% wilde geen beeldstabilisatie en 11% gaf aan dat hun mening verschilde per lens. Dertig procent vind dat IS in de camerabody thuishoort. Zouden we zo veel lezers met een Olympus camera hebben? Of zijn er zo veel lezers hun camera graag veranderd zouden zien in een Olympus?

produkt2 Canon-24-70

Bokeh, of beeldstabilisatie?

Verrassend was het voor mij, dat jullie een voorkeur hebben voor een lichtsterke lens, boven een minder lichtsterke versie met beeldstabilisatie. Liever een lichtsterke lens met een grotere kans op een onscherpe opname, dan een goedkopere versie met ingebouwde beeldstabilisatie. Liever bokeh dan beeldstabilisatie.
Zou Canon meer 24-70mm f/2.8 MK2 zooms zonder beeldstabilisatie verkopen dan 24-70 mm f/4 IS zooms? Ik betwijfel het. Meer AF-S 10-22mm dan EF-S 10-18mm? Ik denk het niet. Het prijsverschil heeft waarschijnlijk een grotere invloed op onze keuze, dan een inhoudelijke voorkeur.
EF-24-70mm-f2 8L-II-USM-FRT210

CameraStuffReview Polls

{loadmodule mod_aixeenanews,Poll}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in