C-log nu ook voor Canon EOS 5D IV

0

Canon biedt voor de Canon EOS 5D Mark IV een upgrade aan waarmee de camera de beschikking krijgt over Canon Log. C log is een vlak profiel met een groot dynamisch bereik. Het is ideaal voor filmers die veel nabewerken.

Canon5DIV ClogCanon was het merk dat met de EOS 5D Mark II de hele videorevolutie in gang zette. Inmiddels zijn videomogelijkheden op fototoestellen heel normaal en strijden meer camerafabrikanten om de gunst van de filmende fotograaf. We waren dus wel enigszins verrast en teleurgesteld toen bleek dat de Canon op de EOS 5D Mark IV op videogebied niet alles bood wat een aantal concurrenten wel bieden. Een van die functies was Canon Log. De enige spiegelreflex met C-log was tot nu de Canon 1DC. Maar met log-profielen in heel veel Sony camera’s leek Canon op dit punt langzamerhand achter te lopen. C-log komt nu beschikbaar als upgrade voor de EOS 5D Mark IV en hiermee volgt Canon de strategie van Panasonic, dat dit ook als extra aanbiedt bij de GH4 en de GH5. C-log is een vlak profiel dat het maximale uit het dynamisch bereik van de camera haalt en voorkomt dat hoge lichten uitbleken en donkere schaduwen dicht lopen. Het biedt daardoor de grootste flexibiliteit in de nabewerking. Canon claimt een vergroting van het dynamisch bereik met 800% en een contrastomvang van 12 stops. Ook vermindert C-log de ruis in donkere partijen omdat je schaduwen zelden lichter hoeft te maken. Verder wordt het afstemmen van kleuren in de nabewerking eenvoudiger, zelfs wanneer je met verschillende camera’s werkt. C-log zorgt voor een uniform bronmateriaal dat met één kleurcorrectieproces kan worden verwerkt.

De firmware upgrade zal uitsluitend verkrijgbaar zijn voor € 99,- bij geautoriseerde Canon service-centers. Voor Nederland en Duitsland is dat:

Canon Deutschland GmbH

Siemensring 90-92,

47877 Willich,

Germany

Bekijk hier een informatieve video van Canon USA over Canon Log:

{youtube}Ok8qfgdCDko{/youtube}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in