CAMERA REVIEWS & ADVIEZEN

Eerst testen, dan pas adviseren.

Eerlijk gezegd hebben we ons in de afgelopen jaren meer gericht op het testen van objectieven dan op het testen van camera’s. Dus aan deze pagina wordt nog gewerkt, zodat we een inhaalslag kunnen maken bij de camera- adviezen.

Slechte camera’s bestaan niet meer. De kwaliteitsverschillen tussen camera’s worden steeds kleiner: de onderkant van de markt zijn de smartphones. En daar kan je al mooie opnames mee maken! Dus wat zijn voor jou – behalve de prijs en mogelijk de afmetingen- de belangrijkste eigenschappen van een systeem- of spiegelreflexcamera met verwisselbare lenzen? 

Recente camera(p)reviews

Review Fujifilm X-T5 – Fotografie eerst

Review Fujifilm X-T5 – Fotografie eerst

De Fujiflm X-T5 is compacter en lichter dan zijn voorganger en is tegelijk op heel veel punten verbeterd. Hoogtepunt is natuurlijk de 40 megapixel sensor die we al eerder zagen op de X-H2. De X-T5 kan prima filmen, maar is iets minder een hybride dan de X-H2. Je zou kunnen zeggen dat het het topmodel is voor fotografen.

Klik hier
Review  Sony A7R V – Slimmer en stabieler

Review  Sony A7R V – Slimmer en stabieler

De Sony A7R V is de volgende generatie van Sony’s R-camera’s. R staat voor resolutie en die resolutie is niet veranderd ten opzichte van de R IV. Wat wel veranderd is? De stabilisatie, de autofocus, het scherm, de zoeker, het menusysteem, de kaartsleuven en meer. Veel dus. Lees hier of de nieuwe versie een upgrade waard is.

Klik hier

Camera advies

STARTER

AMATEURFOTOGRAFIE MET  BEPERKT BUDGET? OF BEGINNENDE FOTOGRAAF OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE LENS?

AMATEUR

JE GENIET VAN FOTOGRAFEREN. JE BEZIT VERSCHILLENDE LENZEN, CIRCA 1.000 EURO IS JE LIMIET VOOR EEN BODY.

PROSUMER

HEB JIJ EEN NIET TE DURE FULL-FRAME CAMERA OF HEB JIJ EEN HIGH-END APS-C / MICRO-43 CAMERA?

Test Nikon D850: De enige spiegelreflex die je nodig hebt.

PRO

ZOEK JIJ NAAR DE ULTIEME BOUW- EN BEELDKWALITEIT, ONGEACHT GEWICHT, GROOTTE OF KOSTEN?

waarvoor wil je de camera gebruikeN

Zorgeloos fotograferen, zonder dat je na hoeft te denken over sluitertijd, ISO of diafragma. Zonder dat je veel van lens hoeft te wisselen. Plezier staat voorop, maar de beeldkwaliteit moet goed zijn. 

Een combinatie met veel raakvlakken. Veel megapixels, een hoog dynamisch bereik, weinig ruis en mooie, verzadigde kleuren. Een camera met een grote, heldere zoeker.
Stof, motregen of vrieskou? Het is extreem belangrijk dat jouw camera tegen een stootje kan. En snel scherp stelt. Veel beelden per seconde schiet, zonder dat de buffer vol raakt. En…
Hoe maak ik een macro foto?

Hoe maak ik een macro foto?

Macrofotografie opent een fascinerende wereld. Vooral wanneer je je toelegt op het fotograferen van kleine diertjes en niet alleen levenloze objecten fotografeert. Beestjes die met het blote oog nauwelijks waar te nemen zijn en alleen maar een kruipend dingetje met wat poten en stekels lijken, blijken door het oog van een macrolens ineens fascinerende vormen en kleuren te hebben.

Klik hier
Upgrade je objectief

Upgrade je objectief

Veel fotografen kijken verlangend uit naar de nieuwste uitvoering van hun favoriete camera, met alweer 15% meer pixels en 1/3e stop meer dynamisch bereik. Of anders worden we hebberig van die nieuwe groothoekzoom of portretlens, met nog iets meer scherpte in de hoeken dan de huidige versie waar we al een paar jaar mee fotograferen. Maar weinig fotografen wachten met smart op de nieuwste update van Photoshop CC, Capture One of DXo. Dat is raar.

Klik hier