Cameraspecificaties en camera’s vergelijken. Hoe groot is een camera?

0
Cameratesten vergelijken op CameraStuffReview

Vergelijken van cameraspecificaties voor aanschaf van een camera is heel nuttig, maar niet altijd even leuk om te doen. Wij vonden het weinig interessant om alle specificaties over te typen voor iedere camera die we hebben getest.
Toch zien we het als onze taak om jullie daar goed over te informeren. In het overzicht van cameratesten op CameraStuffReview hebben we daarom een tabblad toegevoegd met een paar specificaties van elke geteste camera, waaronder bijvoorbeeld de afmetingen van een camera.

Die getallen zeggen mij persoonlijk niet zo veel. Hoe een camera in de hand ligt, is voor mij veel belangrijker dan de grootte, al heeft dat natuurlijk wel met elkaar te maken. Wat wij van een camera vinden, vertellen we jullie in de cameratesten zelf.

Cameratesten vergelijken op CameraStuffReview

Camera’s vergelijken op CameraSize.com

Wat ik illustratief vind, is om te zien hoe groot een camera is in vergelijking met een camera die ik al ken. Bij een foto van een muis naast een olifant èn een penlight batterij zie ik in 1 oogopslag hoe de vork in de steel steekt. Dat zegt mij veel meer dan de getallen voor de breedte, hoogte en lengte van de verschillende onderwerpen. Hebben jullie dat ook?

Camerasize.com biedt de helpende hand: twee foto’s van camera’s naast elkaar, samen met een penlight batterij. Als je op het plaatje hiernaast klikt, kan je zelf twee camera’s uitkiezen om het uit te proberen.

 

Klik op de afmetingen van een camera in het tabblad met cameraspecificaties op CameraStuffReview en je zit op CameraSize.com, waarbij de betreffende camera al voor jullie is geselecteerd.

Cameragrootte met elkaar vergelijken op CameraSize

Cameraspecs vergelijken op Snapsort

In het tabblad met specificaties hebben we in de kolom “Meer” voor alle geteste camera’s een link opgenomen naar Snapsort. Dit is een ideale site om specificaties van verschillende camera’s met elkaar te vergelijken. Boven aan de pagina staan 3 items die je makkelijk over het hoofd ziet, maar dat zou zonde zijn: High level, Specifications en Score zijn 3 verschillende overzichten.

  • Bij High Level zie je in grote lijnen op welke onderdelen de camera’s van elkaar verschillen en op welke onderdelen de ene camera beter is ten opzichte van de andere.
  • Bij Specifications worden de gedetailleerde cameraspecificaties met elkaar vergeleken.
  • Bij Score zie je hoe goed de performance van deze camera’s is op basis van de metingen van DxO.

Sla Snapsort en CameraSpecs – of liever nog ons cameratest overzicht met het tabblad cameraspecificaties – op in je favorieten, als springplank voor de aanschaf van je volgende camera. Zo worden het vergelijken van cameraspecificaties toch nog leuk.

 cameraspecificaties vergelijken op Snapsort

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in