Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

0
Canon EF-S 10-18mmf4.5/5.6 IS-STM
Canon 10-18mm ultra groothoek zoom
Vandaag kondigde Canon een nieuw compacte en lichtgewicht groothoekzoom aan: Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM. De Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM heeft een UD-lenselement en een reeks geoptimaliseerde lenscoatings om bij alle brandpuntsafstanden superieure beeldprestaties te bieden.
Dit objectief is ontworpen voor Canon EOS DSLR’s met APS-C-sensor en ideaal voor fotografen met een ruime blik. Het indrukwekkende ultragroothoek 10-18mm zoombereik is geschikt voor vele onderwerpen, van vakantiefoto’s met uitgestrekte landschappen en drukke winkelstraten tot groepsfoto’s binnenshuis tijdens feestjes en verjaardagen.

Canon EF-S 10-18mmf4.5/5.6 IS-STM 

Canon 10-18 mm preview

Bij fotografie uit de hand bij weinig licht is de ingebouwde 4-stops optical Image Stabilizer een belangrijk plusunt. Canon’s STM-technologie biedt zeer goede AF-prestaties bij fotografie en nagenoeg stille AF bij filmen. In combinatie met EOS DSLR-camera’s die AF tijdens movies ondersteunen, zorgt de STM-technologie voor vloeiend en continu scherpstellen. Dat is ideaal voor het volgen van bewegende onderwerpen en vloeiende overgangen bij scherpstelwijzigingen tussen onderwerpen. De stille scherpstelling voorkomt ook ongewenste interferentie met het geluid van movies, zodat het opgenomen geluid zowel duidelijk als passend is bij de oorspronkelijke scène.

Belangrijkste eigenschappen Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM:
• Ultragroothoekzoomobjectief voor APS-C EOS DSLR-camera’s
• Compact en licht in gewicht
• Vloeiend, nagenoeg stil scherpstellen met STM
• 4-stops optical Image Stabilizer
• Superieure beeldkwaliteit
• Super Spectra Coating
• Minimale scherpstelafstand van 0,22 m
• Handmatige scherpstelring
• Cirkelvormige lensopening
• Optionele zonnekap

De Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM is beschikbaar vanaf eind mei en de verkoopadviesprijs is € 269,-. Op de site van Canon China staan een paar Canon 10-18mm sample images.

Canon 10-18mm praktijkopnames

Deze week kregen een aantal journalisten de kans om een dagje in de regen op stap te gaan met de Canon EF-S 10-18 mm. Persoonlijk vind ik een groothoek zoom veel aantrekkelijker dan een standaard kitlens. Niet zozeer vanwege de scherpte, want daarin zijn kit-objectieven ontzettend goed, maar juist vanwege het wijdse beeld dat een groothoek je geeft. Bij binnenopnames komt dat, net als de ingebouwde beeldstabilisatie, overigens, goed van pas. We zijn nu bezig met de Canon 10-18mm test, maar vinden het leuk om jullie alvast een indruk te geven van wat je met dit objectief bereikt. Vandaar die twee extra plaatjes die we met de Canon 10-18mm hebben geschoten.

Canon 10-18 mm praktijkopname

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in