Canon EF 200-400mm f/4L IS USM review

0
Canon 200-400mm review

Deze week introduceerde Canon de spectaculaire Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x lens: de eerste lens met een ingebouwde teleconverter. Dit objectief was al veel eerder aangekondigd, tijdens de Photokina heb ik zelfs een protoype van dit objectief vastgehouden, maar nu komt deze droom voor natuurfotografen ook echt op de markt. Andy Rouse is een fotograaf die dit objectief gedurende 6 maanden in de praktijk heeft getest. Zijn ervaringen willen we jullie niet onthouden.

Canon 200-400mm review

In zijn Canon 200-400mm review beschrijft deze fotograaf zijn ervaringen met dit nieuwe objectief. Sailant detail is dat hij vroeger is overgestapt van Canon op Nikon vanwege het Nikon 200-400mm objectief. Maar nu fotografeert hij met een Canon 1Dx. Andy Rouse laat niet alleen mooie plaatjes zien die hij heeft gemaakt met deze lens, maar hij beantwoord ook de meest voorkomende vragen die ons op het puntje van de tong liggen, zoals:

  • Hoe snel is de autofocus? (Snel genoeg voor een rennende otter. Uit eigen ervaring – maar zonder bijbehorende foto van een otter- kan ik bevestigen dat dat heel snel is)
  • Houdt de AF zich ook staande bij weinig licht? (een volmondig ja)
  • Kan ik ook nog een externe converter erbij gebruiken, terwijl dit objectief al een ingebouwde converter heeft? (wat denken jullie?)

En nog geen dag later publiceert Joshua Holko zijn ervaringen met een Canon 200-400m f/4. Hij zegt er bij dat het een pre-production exemplaar is en dat geldt natuurlijk ook voor het objectief dat Any Rouse heeft getest. Het leuke aan de review van Joshua Holko is, dat hij een rechtstreekse vergelijking maakt van de Canon 200-400 mm lens met de Nikon 200-400 mm lens, waar Andy Rouse dat expliciet juist niet doet.

Canon 200-400mm lens 1.4 converter review

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in