Canon EF 24-70 mm f/4L IS USM

0
Canon-EF-24-70mm-f4L-IS-USM

Op 6 november 2012 is de Canon EF 24-70mm f/4L IS USM aangekondigd. De Canon 24-70mm f/4 is het nieuwste model in Canon’s hoogwaardige ‘professionele’ (L) lenzen-serie , maar is bestemd voor zowel de professionele als amateurfotograaf. Er was al een zeer goed Canon -24-70 mm f/2.8 objectief van Canon, maar het iets minder lichtsterke Canon 24-70 4 objectief is lichter en compacter.

De nieuwe macrofunctie maakt het mogelijk om  foto’s te maken met een maximale vergroting van 0,7 x. De Canon 24-70mm 4 heeft een nieuw ontworpen IS-systeem, dat volgens Canon een winst van 4 stops biedt. Het Hybrid IS compenseert hoekverdraaiingen en kantelbewegingen tijdens macrofotografie.

Canon-EF-24-70mm-f4L-IS-USM

De Canon 24-70mm f4 bestaat onder andere uit twee asferische elementen en twee UD (Ultra-low Dispersion) lenzen, met Super Spectra coatings om chromatische aberratie, kleuronscherpte en schitteringen te minimaliseren. Een vast diafragma van f/4 over het hele zoombereik maakt op een camera met een volformaat sensor bij alle brandpuntsafstanden een onscherpe achtergrond mogelijk. Een negenblads circulair diafragma zorgt voor een zachte vervaging van de achtergrond (bokeh) en versterkt de sfeer van de foto.

Een kleine ring-type ultrasone motor (USM) zorgt voor supersnelle autofocus, die met een krachtige CPU en geavanceerde AF-algoritmen een nauwkeurige, stille en zeer responsieve scherpstelling mogelijk maakt. Ook als de AF is ingeschakeld, kan de AF elk moment handmatig worden overruled.

Canon-24-70mm-f4
De buitenkant van de Canon 24-70mm 4 zoomlens heeft een kwalitatief hoogwaardige coating met een structuur die we kennen van andere recente Canon objectieven. Ook de degelijke stof- en druppeldichte constructie is kenmerkend voor de objectieven in de L-serie. Een vergrendeling beschermt het objectief tijdens het reizen tegen schokken. Een fluor coating op de voor- en achterzijde minimaliseert de hoeveelheid vuil, stof en vingerafdrukken – en draagt bij aan een superieure beeldkwaliteit en vermindert de noodzaak tot reinigen. Traditioneel worden de L-serie objectieven hgleverd inclusief zonnekap, dus dat zal naar verwachting nu ook zo zijn bij de Canon 24-70 mm 4. Canon 24-70 mm lens hood

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in