Nieuwe spiegelloze Canon: EOS M100

0

De nieuwe Canon EOS M100 is de opvolger van de de Canon EOS M10. De camera is het nieuwe spiegelloze instapmodel van Canon. Toch beschikt de M100 over Canon’s nieuwste 24 megapixel APS-sensor met Dual Pixel AF. Dankzij de nieuwe processor, Canon’s Digic 7, is de camera ook sneller geworden. Met C-AF haalt de camera nu 4 beelden per seconde en met S-AF zelfs 6. Ook de videomogelijkheden zijn uitgebreid met een 1080p60 stand, dus full HD met 60 beelden per seconde. De camera kan nog niet filmen in 4K, maar dat kan ook niet met Canon’s spiegelloze topmodel, de M5.

 eosm 100 black efm15 45 3qflash hiRes

Uiteraard beschikt de M100 over uitgebreide wifi en NFC mogelijkheden voor het snel delen van beelden. Kleine spiegelloze camera’s zijn natuurlijk een ideale vervolgstap voor fotografen die de mogelijkheden van de smartphone te beperkt vinden. Dan is een goede connectiviteit van de camera natuurlijk wel belangrijk. Ook niet onbelangrijk voor een deel van de gebruikers is natuurlijk de mogelijkheid om selfies te nemen. Het scherm van de M100 kan hiervoor 180 graden omhoog klappen. Om beginnende fotografen tegemoet te komen is de M100 voorzien van een nieuwe interface die de gebruiker stap voor stap kan helpen bij het maken van keuzes. Kan helpen, want je kan het natuurlijk ook uitschakelen als je vindt dat je het zelf wel kan bedenken.

eosm 100 white efm15 45 3qbacklcd hiRes

De EOS M100 heeft een iets andere styling gekregen dan de M10 en is ook net een fractie kleiner geworden. Daarmee is de M100 de kleinste systeemcamera van Canon op dit moment. De camera wordt vermoedelijk in oktober leverbaar in de kleuren zwart en wit.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in