Canon EOS M6

0
M6

Ook Canon heeft ontdekt dat er toekomst zit in spiegelloze camera’s. Na een wat late instap is Canon bezig het gat met andere merken te dichten. De Canon EOS M6 is de nieuwste spiegelloze systeemcamera van Canon. Met de M6 erbij heeft Canon een mooie reeks spiegelloze camera’s in het APS-C formaat.

M6

Canon met en Canon zonder zoeker

Het topmodel onder de spiegelloze modellen van Canon blijft de EOS M5 met ingebouwde zoeker. De M6 zou je kunnen zien als een M5 zonder zoeker. Net als de M5 beschikt de M6 over een 24,2 megapixel sensor en een DIGIC 7 processor. De sensor heeft Canon’s bekende Dual Pixel AF technologie voor snelle scherpstelling. Dual Pixel AF werkt goed voor fotografie en is een van de beste scherpstelsystemen voor video. In plaats van de ingebouwde zoeker van de M5 moet je het bij de M6 doen met een scherm. Het is net als bij de M5 aanraakgevoelig en je kan het 180 graden omlaag klappen voor selfies. Voor wie toch graag met een zoeker wil werken is er de nieuwe EVF-DC2 zoeker. De DC2 kan niet omhoogklappen zoals het vorige model, de DC1, maar is wel kleiner en wat ronder van vormgeving. De nieuwe DC2 zoeker geeft de M6 een prettige retro-uitstraling. Het is een moderne zoeker met 2,36 miljoen beeldpunten. De M6 is door het ontbreken van de zoeker een stuk compacter dan de M5 en dat zal liefhebbers van kleinere camera’s zeker aanspreken.

EVFDC2

Gemakkelijk online

Om de strijd aan te gaan met smartphones zet Canon in op gebruiksvriendelijke manieren om verbonden te zijn zonder de camera’s van eigen simkaarten te voorzien. Om dit te bereiken heeft de EOS M6 zowel een Low-Energy Bluetooth verbinding als wifi. De Bluetooth verbinding zet je eenmaal op en daarna blijft deze actief zodra de camera aanstaat en binnen het bereik van de telefoon is. De Bluetooth verbinding zorgt ervoor de camera altijd in de achtergrond verbonden is en dat wifi geactiveerd wordt zodra dit nodig is. Op deze manier kan je gemakkelijk en snel beelden oversturen naar een telefoon (of tablet) wanneer je dat wilt zonder dat je op dat moment nog iets met instellingen moet doen. Ook kan je de bediening van de camera op deze manier snel overnemen via de vernieuwde Canon app op de telefoon. Zodra je klaar bent, schakelt de telefoon automatisch weer over van wifi naar Bluetooth.

EOSM6L

Compleet

De EOS M6 komt als spiegelloze camera onder de EOS M5, maar boven de M10 en de M3. In vergelijking met deze modellen beschikt de M6 over bijvoorbeeld een extra draaiwiel boven op de camera. Het grootste verschil maakt de sensor met DUAL PIXEL AF. De scherpstelling is hierdoor een stuk sneller dan bij de M10 en de M3 en kan wedijveren met de scherpstelling van concurrenten op spiegelloos gebied en zelfs met de eigen phase-detectie AF systemen in de spiegelreflexmodellen. Voor video werkt het heel goed. Focuspulls zijn met DUAL PIXEL AF heel goed te maken en de tracking in video is goed. De M6 beschikt niet over 4K video, maar wel over een goede Full-HD video met beeldstabilisatie. In combinatie met stabilisatie in geselecteerde objectieven is deze volgens opgaaf van Canon vijfassig. Hierbij wordt gebruik gemaakt van elektronische stabilisatie op de sensor en de optische stabilisatie in de objectieven. Het videobeeld moet daarvoor wel een beetje gecropt worden. Technisch gezien is het een simpelere oplossing dan de nieuwste systemen van Olympus en Panasonic, maar in de praktijk werkt het goed. Voor fotografie vervalt de elektronische beeldstabilisatie op de sensor en blijft alleen de stabilisatie van het objectief over. Voor de M6 is inmiddels een redelijke reeks EF-M objectieven beschikbaar en kunnen alle EF en EF-S objectieven via een adapter worden gebruikt. Hierdoor beschikt de M6 over een compleet aanbod aan objectieven, al vervalt het voordeel van de compactheid wel bij het gebruik van EF-objectieven. De camera zelf is klein en handzaam. De afmetingen zijn 112x68x45mm en het gewicht is 343 gram met accu.

EOSM6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in