Canon-Sony macro-adapter van Viltrox

0
1474285009

Er zijn al heel veel adapters om Canon objectieven op Sony A7 en A6xxx camera’s te gebruiken. Er zijn versies met en zonder AF en met lenzen er in om de beeldhoek aan te passen. Toch heeft de Chinese fabrikant Viltrox nog een adapter bedacht die er nog niet was.

29101474275044

Het is een smart-adapter die je tegelijk als variabele tussenring kan gebruiken. Met de nieuwe Viltrox EX-NEX Extendable Electronic Adapter kan je Canon EF en EF-S objectieven gebruiken op Sony camera’s met E-vatting met behoud van de autofocus, de elektronische diafragmasturing, beeldstabilisatie en EXIF-informatie. Bijzonder is dat de adapter met een draairing traploos langer kan worden gemaakt. Hierdoor wordt de kortste instelafstand van de gemonteerde objectieven een stuk korter. Je kan dus veel dichter bij scherpstellen en je krijgt wat meer macromogelijkheid. Dat kan een uitkomst zijn voor portretfotografen die graag echte close portretten willen maken of voor (reis)fotografen die graag snel een macrofoto willen maken zonder van objectief te wisselen of een losse tussenring te gebruiken. De adapter kan maximaal 4,5mm langer worden.

38281474274962

Op de Ebay pagina van Viltrox is een lijst te vinden met objectieven die met deze adapter kunnen worden gebruikt. Dat zij niet alleen Canon EF en EF-S objectieven, maar ook een aantal modellen van Sigma, Tamron en Tokina. Bij een aantal objectieven wordt vermeld dat de autofocussnelheid lager is dan gebruikelijk. Viltrox geeft 18 maanden garantie maar waarschuwt wel dat ze niet aansprakelijk zijn voor eventuele schade aan objectieven. Dat is wel een minpunt.

1474285009

Link naar ebay pagina met foto’s en informatie over de Canon-Sony macro-adapter van Viltrox:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in