Canon 1200D: instapper voor creatieve foto’s en video’s

0
Canon-1200D
Canon 1200D introductie: eindelijk een opvolger van de 1100D
Vandaag is de Canon 1200D bekend gemaakt; een aantrekkelijk geprijsde spiegelreflexcamera voor beginnende DSLR-gebruikers, die creatieve foto’s of full-HD video’s willen maken. Dit is, zoals de naam al doet vermoeden, de opvolger van de populaire Canon 1100D, die 3 jaar geleden werd geïntroduceerd. Ten opzichte van de 100D heeft deze camera anderhalf keer zo veel megapixels en een groter ISO bereik (tot max 12.800 ISO). Het LCD scherm achter op de camera is groter en heeft een hogere resolutie. En bij video overtroeft de 1200D de 1100D met full HD video (was:720p). De Canon 1200D is compact en licht, waardoor je de camera makkelijk meeneemt. En je maakt de mooiste foto’s met een camera die je ook daadwerkelijk bij je hebt. Dit is Canon’s eerste model dat kan worden gebruikt met een gratis EOS Companion app voor mobiele apparaten (Android en iOS). Canon-1200D

EOS Companion app

 

Deze app biedt praktische tips en korte cursussen waardoor je alles leert over de bediening en functies van de Canon 1200D. Het gedeelte ‘Inspire’ van de app bevat een serie cursussen van foto-experts en stap-voor-stap oefeningen om kennis van fotografie eigen te maken in een tempo dat bij de gebruiker past – populaire onderwerpen zoals huisdieren of mensen worden gecombineerd met foto-instructies als informatie over sluitertijd of perspectief.

De app bevat daarnaast een hoofdstuk voor het oplossen van problemen dat met praktische tips helpt de resultaten te verbeteren en vaak voorkomende problemen te vermijden, zoals onscherpe of overbelichte opnamen. Het hoofdstuk geeft ook tips voor beeldcomposities bij groepen en landschappen. De EOS Companion app bevat ook alle informatie over objectieven en accessoires voor de Canon 1200D.t Auto modus selecteert automatisch de meest geschikte combinatie van camera-instellingen en maakt het eenvoudig om telkens opnieuw met de juiste instellingen te fotograferen. Een reeks creatieve filters in de EOS 1200D maakt het mogelijk om elke opname met één druk op de knop een unieke uitstraling te geven. Er is keuze uit vijf verschillende artistieke stijlen, zoals Miniature-effect, Fish-eye en Toy camera, en deze effecten kunnen voor of na het maken van de opname worden toegepast.

 

De Canon 1200D krijgt een adviesprijs van € 399,- (body) en is naar verwachting half maart 2014 te koop.

Canon-EOS-1200D

Kenmerken Canon 1200D

  • 18 megapixel CMOS sensor
  • 9 AF punten
  • 3 beelden per seconde
  • Gebruiksvriendelijke Scene Intelligent Auto modus
  • Ingebouwde functiehandleiding en Companion smartphone appFull HD-movies met Video Snapshot
  • 7,5 cm (3,0″) 460.000 dot LCD-scherm
  • Creatieve filters voor artistieke accenten
Canon-1200D--EF-S-18-55mm-IS-II

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in