Capture One Styles

0

Als je in raw schiet, dan kan je het maximale uit je bestanden halen. Maar als je in raw schiet, dan is het ook gemakkelijk om je te verliezen in de nabewerking. Niet omdat je zoveel moet doen in raw, maar omdat er zoveel kan. Een makkelijke manier om je bestanden snel een bepaalde look te geven, is om toch even de camera-eigen profielen eens even uit te proberen. Van een aantal merken zitten die tegenwoordig in Lightroom en Adobe Camera Raw onder de Camera Calibration tab. Lees hier (link invoegen) meer over deze mogelijkheid.

Syles 001

Een andere optie is het gebruik van de Styles van Capture One. Dit zijn voorkeuze instellingen waarmee je heel snel een bepaald effect aan je foto’s kan voegen. Er zijn Styles die een cinematografische uitstraling geven en Styles voor zwartwit. Er zijn matte Styles en Seasonal Styles. Voor fotografen die snel veel foto’s willen verwerken en die toch per foto op zoek zijn naar een andere stijl, is dit een heel snelle manier van werken. Er is een gratis ‘sample pack’ beschikbaar voor wie het eens wil uitproberen. Smaakt dat naar meer, dan kan je de volledige Style packs aanschaffen.

Styes 002

Capture One is een alternatief voor Adobe Lightroom. Het is gratis voor gebruikers van een digitale achterwand van Phase One. Voor Sony fotografen is er een gratis Express-versie of een Pro-versie voor maar € 50,00. Voor andere kamera’s moet je de volledige versie aanschaffen. Die werkt dan ook wel met vrijwel alle raw-formaten.

Styles 003

Klik hier voor meer over het gebruik van Styles:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in