De beste vastbrandpunt-objectieven van 2021

0

De beste vastbrandpuntobjectieven van 2021

Ben je op zoek naar een nieuw objectief? Wij hebben de beste objectieven die dit jaar zijn verschenen op een rijtje gezet.

De beste objectieven met een vast brandpunt van 2021

2021 was best een goed jaar voor fotografen die op zoek zijn naar een nieuw vastbrandpunt-objectief.  We hebben van Sony een lichtsterke 14mm gekregen die veel kleiner was dan voor mogelijk werd gehouden en van Canon een goedkope en hele compacte 16mm. In beide gevallen zijn dit objectieven die voor spiegelreflexcamera’s nooit bestaan hebben. Samyang heeft een knop bedacht waarmee je een objectief direct op een vaste afstand in  kan stellen en Fujifilm heeft een superlichtsterk portretobjectief uitgebracht voor middenformaat. We hebben ze hier allemaal in één overzicht.

Beste ultra groothoekobjectief

Budget

Canon RF 16mm F2.8 STM

De Canon RF 16mm F2.8 STM is een redelijk lichtsterke supergroothoek voor het Canon RF systeem. Bijzonder aan het objectief is dat het heel licht, compact en voor zo’n groothoekig objectief heel betaalbaar is.

Lees hier de review van de Canon RF 16mm F2.8 STM

 
Pro

Sony FE 14mm F1.8 GM

De Sony FE 14mm F1.8 GM is het meest groothoekige vastbrandpuntobjectief van Sony. Het is klein en licht en lichtsterk en heeft een maximale lensopening van F1.8. Het lage gewicht is een voordeel voor landschapsfotografen en met de hoge lichtsterkte is deze 14mm een goede keus voor astrofotografie.

Lees hier de review van de Sony FE 14mm F1.8 GM

Beste groothoekobjectief

Budget

Samyang AF 24mm F1.8 FE

De Samyang AF 24mm F1.8 FE is een lichtsterke groothoek die volgens Samyang speciaal is ontworpen voor astrofotografie. Dat zou moeten betekenen dat het objectief al op volle opening een hoge scherpte in de hoeken haalt. Dat is natuurlijk niet alleen een voordeel voor astrofotografie, maar voor alle opnames die je F1.8 maakt. De nieuwe Samyang heeft ook nog een bijzondere scherpstelfunctie die instellen op een vaste afstand eenvoudig maakt.

Lees hier de review van de Samyang AF 24mm F1.8 FE

Pro

Sony FE 35mm F1.4 GM

De Sony FE 35mm F1.4 GM is een waardevolle aanvulling voor Sony’s G Master-serie. In vergelijking met de goedkopere FE 35mm F1.8 biedt hij niet alleen een hogere lichtsterkte, maar vooral een hogere optische kwaliteit en een prachtige beeldvoordracht.

Lees hier de review van de Sony FE 35mm F1.4 GM

Beste standaardobjectief

Budget

Nikon Z 40mm F2

De Nikkor Z 40mm F2 is een compact en licht standaardobjectief. Het is ook nog eens redelijk lichtsterk en heel betaalbaar. Dit is een ideaal objectief om erbij te hebben als de rest van je set uit minder lichtsterke zooms bestaat, of als je gewoon af en toe een lekker klein objectiefje op je camera wilt zetten.

Lees hier de review van de Nikkor Z 40mm F2

Nikkor 40mm F2 productshot
Pro

Sony 50mm F1.2 GM

De Sony FE 50mm F1.2 GM is het meest lichtsterke objectief van Sony voor de full frame camera’s met een E-vatting. Optisch en mechanisch voldoet het aan de hoogste normen. Aan een objectief als dit hangt dan natuurlijk ook een stevig prijskaartje.

Lees hier de review van de Sony 50mm F1.2 GM

Beste teleobjectief

Budget

Sigma 90mm F2.8 DG DN |C

De Sigma is de kleinste korte tele die je voor de full frame camera’s van Sony, Sigma en Panasonic kan kopen. Dit objectief vindt altijd wel een plek in je fototas.

Een review van de Sigma 90mm F2.8 DG DN volgt binnenkort.

 

Pro

Canon RF 400mm F2.8L IS USM

De Canon RF 400mm F2.8L IS USM is niet echt een nieuw objectief, maar de RF-versie van de EF 400mm F2.8L IS USM III. Het is dus eigenlijk een teleobjectief met een vaste adapter. De kwaliteit is uitstekend.

Lees hier de review van de Canon RF 400mm F2.8L IS USM

Beste macro

Budget

Nikon Z MC 50mm F2.8

De NIKKOR Z MC 50mm F2.8 is een 50mm macro objectief voor de Z-camera’s van Nikon. Het is dus een standaardobjectief waarmee je ook heel dichtbij kan scherpstellen.

Lees hier de review van de NIKKOR Z MC 50mm F2.8

Pro

Canon RF 100mm F2.8L IS USM

De nieuwe Canon RF 100mm F2.8L MACRO IS USM is niet zomaar een voor het RF-systeem aangepaste versie van 100mm macro uit het EF-systeem. De RF 100mm F2.8L MACRO IS USM heeft een grotere vergrotingsmaatstaf, een betere beeldstabilisatie en zelfs het bokeh is instelbaar.

Lees hier de review van de Canon RF 100mm F2.8L IS USM

Beste Middenformaat objectief

Fujifilm GF80mm F1.7 R WR

Fujifilm heeft een nieuwe lichtsterke, korte tele gelanceerd voor het middenformaat GFX-systeem. Het is de Fujifilm GF 80mm F1.7 R WR. Met een lichtsterkte van F1.7 is het het meest lichtsterke objectief voor digitaal middenformaat. Ideaal dus voor portretfotografie en opnames bij weinig licht.

Lees hier de review van de Fujfilm GF 80mm F1.7 R WR

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in