DpReview: love Samsung

0
10Dpreview

10DpreviewAan het einde van het jaar maken alle fotografie websites lijstjes met de beste camera’s en lenzen. DpReview is er dit jaar als de kippen bij en publiceerde vorige week al een lijst met producten van het jaar 2015. Ik kan me niet voorstellen dat ze met dit lijstje al hun kruit verschoten hebben.  Vast en zeker gaan ze in de komende weken ook nog met andere lijstjes komen. De keuze van de beste producten van 2015 op Dpreview is gemaakt door de redactie, aangevuld met Roger Cicala van LensRentals voor de keuze van de beste objectieven. Ik verwacht dat ze ook nog wel aan de lezers zullen vragen welke producten zij het beste vinden.

 Samsung = 3 keer prijswinnaar

NX1 700

Dat Sony (onder andere: gedeelde winnaar Best Full Frame System Camera Sony Alpha 7R II, die ook de prijs won voor product van het jaar) en Nikon (Nikon D750 gedeelde winnaar Best Full Frame System Camera en Best Consumer Crop-sensor ILC: Nikon D5500) veel prijzen winnen bij DpReview zal niemand verbazen. Wat mij opviel, is dat een relatieve nieuwkomer in de fotografie, Samsung, 3 prijzen wint: twee met de Samsung NX1 (Best High-End Crop-sensor ILC en  ook nog eens DPReview Innovation Award) en met de Samsung NX 16-50mm F2.0-2.8 ED OIS (Best Lens Crop Sensor). 

4K video in de lift

De Panasonic G7 werd door de redacteuren van DpReview als Consumer Stills/Video Camera of the Year gekozen.  Het is een handzame camera, prettig in gebruik, die bovendien een hele goede videokwaliteit (in bioscoop kwaliteit; 4K)  biedt. Ik denk dat 4K video een belangrijke pijler onder de uitverkiezing van deze camera is geweest.  Ook andere genomineerden in deze categorie, zoals de Panasonic FZ1000 en de Samsung NX500, bieden 4K video.

Is dat alles?

We gaan hier natuurlijk niet het hele artikel van DpReview herkauwen in het Nederlands. Voor de overige prijswinnaars kijk je maar op Dpreview. Afgezien van de Sony A7R2 (waarover binnenkort meer) hebben we al deze produkten dit jaar al getest en hebben we hierboven links naar onze testen van de prijswinnaars geplaaaatst. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in