Eddycam camerariemen

0
Naamloos 1

Naamloos 1 Ken je het gevoel dat je iets wil hebben, terwijl je het voor het eerst in handen hebt?  Meestal oriënteer ik mij uitgebreid voor ik iets koop. Weeg ik zorgvuldig alle plussen en minnen van een product, in relatie tot de prijs. Heel soms wil ik een product zo graag hebben, dat de prijs er niet echt meer toe doet. Het overkwam me toen ik een Eddycam camerariem in handen kreeg, met de vraag wat ik er van vond.
Het voordeel van een testsite is, dat ik producten kan uitproberen, voordat ik tot aanschaf over ga. En zo heb ik de afgelopen weken 1 van mijn camera’s voorzien van een Eddycam camerariem.

Say What? Elandleer?

Eddycam levert exclusieve camerariemen en polsbanden van elandleer uit Finland. Eddycam camerariemen zijn er in verschillende typen – voor een spiegelloze systeemcamera kies je liever een slankere band dan voor een professionele spiegelreflex camera –  en een veelvoud aan kleurcombinaties. Ik koos voor zwart.
Het leer wordt gemaakt van huiden van elanden die hun hele leven in de vrije natuur hebben geleefd. Onder strenge overheidscontrole wordt jaarlijks op een beperkt aantal elanden gejaagd. Voornamelijk voor het vlees. Elandvlees staat in de Scandinavische landen standaard op het menu. Het is nuttig dat ook de huid van de eland wordt gebruikt.
Het leer wordt gemaakt in Finland. Elandenhuid kan tot wel 2,4mm dik zijn. Elandleer kan een enorme trekbelasting doorstaan zonder blijvend te vervormen. Het leer blijft langdurig soepel en zacht, waardoor het soms ook wordt gebruikt voor exclusieve leren schoenen. Elandleer behoudt heel lang kleur, rekbaarheid en kracht. Op een Eddycam camerariem krijg je vijf jaar garantie. Ik denk dat het een leven lang mee gaat.

De Eddycam camerariemen worden zorgvuldig met de hand gemaakt in Duitsland. Hoor je als fotograaf dat iets zorgvuldig met de hand wordt gemaakt in Duitsland, dan heb je waarschijnlijk al geleerd dat je eerst moet informeren naar de prijs, voordat je tot aanschaf overgaat. Dit is duidelijk een exclusief product, zoals het filmpje van het productieproces illustreert.

{youtube}cYADlqf5_P0{/youtube}

Waarom een Eddycam camerariem?
Ik heb toch al een camerariem?

Bij aanschaf van je camera krijg je bijna altijd een camerariem, met daarop in grote letters het merk van je camera. Deze riemen doen waarvoor ze gemaakt zijn: je camera dragen en reclame maken. Als je vaker met een camera om je nek loopt, kom je er achter dat comfort niet het belangrijkste ontwerpcriterium is geweest. In het begin vind bijna iedereen het leuk om reclame te maken voor je eigen cameramerk, maar op termijn slijt dat. Daarom gaan veel fotografen op den duur op zoek naar een meer persoonlijke en meer comfortabele camerariem. Daar zijn vele soms high-tech varianten van te koop. Mijn voorkeur gaat uit naar een comfortabele riem, die niet in mijn nek snijdt, waarmee mijn camera zonder problemen langdurig om mijn nek kan hangen.

Naamloos 2

I am a believer

Er zijn vrouwen die zichzelf trakteren op luxe ondergoed. Genieten van ultiem draagcomfort, zonder het aan anderen te hoeven showen.
Zo geniet ik van mijn zwarte Eddycam.

Hoe test je een camerariem? Ik besloot het weinig wetenschappelijk aan te pakken en mij te beperken tot mijn persoonlijke ervaring. Aan het uitpakken en het lezen van de meegeleverde documentatie heb ik net zo veel plezier beleefd als bij het uitpakken van een nieuwe camera. Dat wil wat zeggen.
Bij het bevestigen van de riem wordt het oog van de fabrikant voor alle details bevestigd: om de camera te bescheren tegen krassen veroorzaakt door het metalen ringetje waaraan de camerariem aan de camera wordt bevestigd, wordt een klein stukje leer meegeleverd dat je camera beschermt. Ik heb het ontbreken van een leren beschermstukje nooit als een probleem ervaren. Het voelt het als luxe dat ik het nu wel heb.
Over mijn praktijkervaring kan ik kort zijn: Het draagcomfort van de Eddycam is super.

Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik niet echt hoef te sparen voor een nieuwe camera of lens. Ik heb een camera uitrusting waarmee ik tevreden. ben. Af en toe breid ik het nog wat uit met accessoires, vervang ik een lens of een camera. Het is tenslotte mijn hobby.
Ik viel ook niet achterover van de mededeling dat Eddycam producten vanaf 90 euro worden verkocht. Voor honderd euro koop ik liever een product waar ik een klik mee heb, als ik  het voor het eerst in mijn handen heb, dan dat ik per se de goedkoopste moet hebben. Boven de vijfhonderd euro ligt het anders, maar ik ben niet van plan om 5 Eddycams aan te schaffen.

Binnenkort ga ik met mijn elandleren camerariem naar IJsland. Samen lekker wandelen over ijsvlaktes en toendra’s. In regen, kou en wind, als het moet.  Ik verheug me er al op. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in