Film/video

Videografie is een multidisciplinair vakgebied dat verschillende technologieën, vaardigheden en creatieve processen combineert, zoals camerawerk, belichting, geluidsopname, montage, animatie en kleurcorrectie.

Videografie wint momenteel rap aan populariteit omdat het een krachtig medium is voor communicatie en entertainment in onze digitale samenleving. Mensen kijken dagelijks miljoenen uren video’s op verschillende platforms, zoals YouTube, Vimeo, TikTok, Instagram, Facebook en Netflix. Video’s kunnen op een zeer effectieve manier informatie overbrengen, verhalen vertellen, producten en diensten promoten, educatieve inhoud delen, emotionele reacties oproepen en mensen vermaken.

Bovendien zijn videotechnologieën en -hulpmiddelen de afgelopen jaren sterk geëvolueerd en gedemocratiseerd, waardoor meer mensen toegang hebben tot hoogwaardige camera’s, software en trainingen. Hierdoor kunnen zowel professionals als amateurs aantrekkelijke en boeiende video’s maken en delen met hun publiek. 

Videografie biedt nieuwe kansen voor zakelijke communicatie, marketing, branding en evenementen, waarbij bedrijven en organisaties video’s kunnen gebruiken om hun boodschap te versterken en hun merk te laten groeien. Het is nu al niet meer weg te denken uit de marketingmix!

Het is daarom niet meer dan logisch dat we onze website uitbreiden met een sectie “Video”. Kom regelmatig terug om te kijken hoe ver we zijn!

Nieuwste artikelen over video

Test Tokina Cinema AT-X 16-28mm T/3

Van Tokina hebben we een aantal nieuwe objectieven voor filmers getest, waaronder de AT-X 11-16mm T3 PRO DX (verschijnt later) en de indrukwekkende AT-X 16-28mm

10Tokina

Primeur: 100mm CINEMA MACRO voor micro-43

Onder het motto “READY FOR A CLOSE-UP!” maakte Tokina bekend dat de 100mm macro voor Cinema  geleverd kan worden in diverse vattingen:  PL, Canon EF,