Firmware updates GH4 en X1D

0

De lang aangekondigde firmware update voor de GH5 was kort geleden het grote nieuws van Panasonic. Met deze firmware update kreeg de GH5 onder andere de mogelijkheid om video met 400 mbit per seconde weg te schrijven. Het was de belangrijkste, maar niet de enigste verbetering.

GH4 back700 HD

Dat Panasonic vrijwel tegelijkertijd een firmware update voor de GH4 uitbracht, viel hierdoor nauwelijks op. Maar eigenlijk is het bijna net zo bijzonder. De GH5 is natuurlijk de opvolger van de GH4 en de GH5 is nu al meer dan een half jaar op de markt. Dat Panasonic zijn uitlopende modellen niet vergeet en blijft ondersteunen, verdient alle lof.
De update voorkomt dat de beeldstabilisatie niet werkt wanneer je de VFR (variable frame rate) mode gebruikt in combinatie met objectieven die niet van Panasonic zijn.

Hasselblad X1D  firmware update

De Hasselblad X1D wordt langzamerhand een steeds betere camera. Niet omdat er een nieuw model van uit is, maar omdat er softwarematig veel meer mee mogelijk blijkt te zijn. Na een firmware update die de X1D een elektronische sluiter gaf waardoor je de camera kan gebruiken met andere middenformaat objectieven, is er nu een nieuwe update die de touchscreen mogelijkheden sterk uitbreidt. Met de nieuwe firmware kan je via de touch pad op de achterzijde nu ook het autofocus punt selecteren. Verder biedt de firmware de mogelijkheid om het live view beeld enkel in de zoeker te laten zien, om knoppen zelf te programmeren en om een nieuwe folder op de geheugenkaart aan te maken. Een bijzondere toevoeging is een nieuwe programmastand waarbij de camera altijd met de grootste diafragmaopening fotografeert voor maximaal bokeh.

Bekijk hier de nieuwe mogelijkheden van de X1D:
{youtube} YDE2dXQUsUA {/youtube}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in