Firmware updates Olympus

0

Olympus heeft een nieuwe firmware updates uitgebracht voor de OM-D E-M1 Mark II, de E-M5 Mark II en de PEN-F. Het grote nieuws is dat de Olympus camera’s nu kunnen samenwerken met de Profoto TTL flitsers. De updates bevatten verder nog een aantal kleine verbeteringen.

OM D E M1 Mark II EZ M1240 Product 000

Voor de drie camera’s, de E-M1 Mark II, de E-M5 Mark II en de PEN-F, komen aparte updates. Alledrie zorgen ze ervoor dat de camera’s met TTL en HSS kunnen worden gebruikt met de Profoto AirTTL-flitsers. Uiteraard is hier wel een Profoto Air Remote TTL-O controller voor Micro Four Thirds voor nodig om de flitsers aan te sturen. Een andere handige functie die beschikbaar komt voor de E-M5 Mark II en de PEN-F is Save My Settins/Mysets. De E-M1 Mark II heeft deze functie al. Met Mysets kunnen instellingen en voorkeuzes van de camera op een computer worden opgeslagen. Ze kunnen worden overgezet op meerdere camera’s of bijvoorbeeld na een firmware update worden teruggezet op een camera.

De verschillende firmware updates voegen aan ieder model nog kleine verbeteringen toe. Hieronder een volledig overzicht van de voordelen die de updates bieden. Om optimaal profijt te hebben van de updates moet ook de firmware van de objectieven up to date zijn.

Firmwareversie 1.2 voor de OM-D E-M1 Mark II

– High Res Shot en Focus Stacking compatibiliteit voor niet-Olympus flitsers: Het is nu mogelijk om gebruik te maken van de 50M High Res Shot- en Focus Stacking-modi bij gebruik van niet-Olympus flitsers.
– Automatische overschakeling naar de LCD aan de achterzijde bij gebruik van de zoeker: Wanneer u het oog van de zoeker haalt tijdens Rec View, schakelt de camera automatisch over naar de LCD aan de achterzijde voor weergave van de opname.
– De AF HOME-instellingen worden nu opgeslagen zelfs als de camera is uitgeschakeld,
– Verbeterde kleurenreproductie in de zoeker tijdens het opnemen;
– Verbeterde stabiliteit voor het batterijniveau
– In combinatie met de M.ZUIKO-lensupdate 1.1 voor de M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑100 1:4.0 IS PRO en update 1.2 voor de M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO verbetert geruisloze repeterende opnamen op het moment dat de beeldstabilisator actief is.

Firmwareversie 3.0 voor de OM-D E-M5 Mark II

OM D E M5 Mark II EZ M1250 silver black Product 000

– Midtone’-aanpassing voor de ‘Highlight & Shadow’-regeling: De zogenaamde midtones kunnen nu ±7 stappen worden aangepast binnen de bestaande ‘Highlight & Shadow’-functie, en dat zorgt voor een betere expressie van kleine details. Dit komt boven op het aanpassen van de belichtingscompensatie.
– AF-target-spotmeting zorgt voor een spotmeting bij het scherpstelpunt: Door de meetmodus en AF-target-spot te matchen, kunnen de AF-target-positie (Single of Touch AF) en spotmeting worden gekoppeld.
– In combinatie met de M.ZUIKO-lensupgrade 1.1 voor de M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑100 1:4.0 IS PRO verbetert de 5-assige Sync IS-prestaties’ (nieuwe functie voor de E-M5 Mark II en E-M1).

Frmwareversie 2.0 voor PEN-F

PEN PEN F EZ M1442 EZ silver black Product 000
– Bladeren door en het bekijken van effecten van Art Filters: Voorbeeldopnamen die de effecten van Art Filters laten zien, worden onder aan het scherm getoond zodat u de effecten van elke Art Filter kunt bekijken. U hoeft alleen maar op de voorbeeldopname op het scherm te tikken om deze optie te activeren.
– Specificatie van de sluitertijd die wordt bereikt voordat ISO AUTO in werking gaat: Het is nu mogelijk om de laagste sluitertijd op te geven vanaf waar ISO AUTO gaat zorgen voor een hogere ISO-gevoeligheid.
– Verbeterd AF-targeting-pad op de LCD aan de achterzijde: Maakt het mogelijk voor fotografen om de AF-targeting te gebruiken, zelfs als hun neus de LCD aan de achterzijde raakt tijdens een kaderbepaling waarbij door de zoeker wordt gekeken.

Kijk voor meer informatie op de Profoto-website:

Olympus wedstrijd:

Om de samenwerking tussen Olympus en Profoto te vieren en stil te staan bij mooie momenten die in perfect licht worden vastgelegd, worden alle fotografen uitgenodigd om vóór 22 mei 2017 deel te nemen aan een wedstrijd op https://500px.com/quests. Het thema is ‘Seeking light in nature’, en deelnemers wordt gevraagd hun favoriete foto’s in te sturen waarop een natuurlijke omgeving is vastgelegd in perfect licht. De winnaars worden beloond met producten van Olympus en Profoto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in