Focus Podcast Ik hoor wat je ziet

0

Dit is een podcast over fotografie. Fotograaf, acteur en schrijver Owen Schumacher gaat voor Focus Magazine als assistent op pad met een bekende fotograaf. Na een korte kennismaking wordt het gesprek in de studio of onderweg voortgezet en krijg je tijdens het maken van de foto een mooi beeld van de werkwijze. Maar je ziet niks…

podcast Frank Ruiter

#1 Frank Ruiter
Voor deze eerste aflevering is Owen Schumacher de assistent van portretfotograaf Frank Ruiter. In het kennismakingsgesprek vertelt over Frank over zijn jeugd in Groningen, hoe hij begon met fotografie en waarom hij koos voor natuurlijk licht. Daarna kwam schrijver Ko van Geemert in zijn studio. Ko is auteur van het boek Dor Hout over ouder worden en de terugblik op het leven. Frank moet een portret van hem maken voor de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. Tijdens het fotografen raken ze in gesprek en vertelt Ko dat hij liever niet geboren was geweest. En Owen nam alles op. frankruiter.nl

#2 Gerard Wessel
Gerard Wessel werkte jarenlang voor de Nieuwe Revu en tegenwoordig vooral voor Volkskrant Magazine. Hij is bekend geworden om zijn foto’s van de Nederlands jeugdcultuur en als hoffotograaf van Herman Brood. Voor deze aflevering gaat Owen Schumacher met hem mee naar een foto-opdracht voor Checkpoint Magazine, een tijdschrift voor veteranen. Ze bellen aan bij het huis van Sascha Ewouds, saxofonist bij Orkest Koninklijke Marechaussee en Gerard zoekt een geschikt plekje om de foto te maken.
gerardwessel.nl

#3 Marcel van den Bergh
Marcel van den Bergh is freelance fotojournalist voor de Volkskrant en legt voor die krant Nederland en de Nederlanders vast. Hij is al zo’n 32 maal onderscheiden bij De Zilveren Camera.
Owen wacht samen met hem op een telefoontje van krant met de volgende opdracht. Na lang wachten komt het telefoontje en gaan ze op weg naar een kringloopwinkel die net als alle andere omkomt in de spullen.
marcelvandenbergh.com

Er zal elke maand een nieuwe podcast aflevering toegevoegd worden.

De foto’s bij de afleveringen zijn gemaakt door Owen Schumacher.

Lees hier de columns die Owen Schumacher eerder voor Focus schreef Owen Schumacher Archieven – Focus Magazine

Lees hier een interview met Frank Ruiter Frank Ruiter – In grote lijnen – Focus Magazine