Hoe voorbereid ga jij op pad?

0

{youtube}zJrjt3q5s1w{/youtube}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Als je gaat fotograferen, hoe bedenk je wat je gaat fotograferen? Ga je al met een vooropgezet plan onderweg? Weet je al welke lenzen je meeneemt, of neem je eigenlijk al je lenzen mee. Want wie weet kom je wat tegen en mis je een mooie foto als je bijvoorbeeld alleen de groothoek mee hebt. Ga je van te voren de boeken in om het gebied te verkennen. Kijk je op google maps naar de plek en wil je van te voren alles weten zodat je geen verrassingen tegenkomt. Of ga je naar het gebied om je te laten verrassen, zonder een vooropgezet plan en fotograferen wat je tegenkomt. Eigenlijk doe ik beiden, ergens naar toe gaan en me laten verrassen. Of doelbewust voor macro kiezen, naar de bosanemoontjes. Als ik op vakantie ga, dan ga ik meestal voorbereid op reis en heb al gekeken naar de bestemmingen wat intressant is om te bezoeken. En een paar jaar geleden zijn we naar de Mont St Michel geweest. Thuis had even op internet naar foto’s gekeken. Want hoe ga je zo’n bekende plek fotograferen, Le Mont St. Michel is al van alle kanten gefotografeerd, dat is lastig om daar nog met een originele foto thuis te komen. Dat zijn de geijkte plaatjes geworden, voor mij van waarde, een fijne herinnering aan een mooie plek.

 le mont st michel

Foto © Liset van den Hoek

Kijk je naar foto’s van andere fotografen, die in dat gebied zijn geweest? Probeer je de foto na te maken of geef je je eigen draai eraan of kijk je juist naar de foto’s, omdat jij met een totaal andere foto thuis wilt komen. Wat doe je als je daar een mede-fotograaf tegen komt. Ga je uitgebreid op dezelfde plek fotograferen. Als ik iemand zie fotograferen, kijk ik altijd wel even om. Wat is die persoon aan het fotograferen? Niet om ernaast te gaan staan en dezelfde foto te maken, maar om te kijken wat de ander mooi vind, wat die fotograaf inspireert om een foto te maken.

Hopelijk ben je niet zo’n fotograaf, zoals die in dit filmpje voorkomt 😉 . Het filmpje staat op het Youtube kanaal van Tony en Chelsea Northrup. Het laat 5 soorten fotografen zien, die je tegen kan komen en storend kunnen zijn als je aan het fotograferen bent. Zelf maak ik eigenlijk de beste foto’s als ik alleen op pad ben. Het kan ook met meerdere fotografen zijn, zolang ieder zijn/haar eigen gang kan gaan.