Fotokado-tip: onderzetters

0

Deze test van onderzetters met fotoprint van Webprint, heeft maanden geduurd. Maken / bestellen van de onderzetters was zo gebeurd. Fluitje van een cent. De bestelling was binnen een week binnen. Piece of cake. Waarom dan zo lang gewacht met publicatie?

 DSC0155

Onderzetter met foto

Het heeft zo lang geduurd, omdat ik de onderzetters met foto van Webprint een half jaar wilde gebruiken voor ik een oordeel zou vellen. Want bij het testen van een camera of een lens leveren meetresultaten snel de informatie op waarop je moet letten bij de praktijkopnames, om binnen een paar weken een oordeel te kunnn vellen. Voor onderzetters heeft het weinig nut om de resolutie of de kleurweergave te beoordelen. Helamaal niet als blijkt dat ze na een half jaar verbleekt of verkleurd zouden zijn. Of uit elkaar gevallen. Na een half jaar bijna dagelijks (ik ben ook nog met vakantie geweest) gebruik kan ik met een gerust hart stellen dat dit niet het geval is bij de foto-onderzetters van Webprint. Een aantal jaren geleden heb ik keremieken onderzetters besteld bij een ander bedrijf. De kleurweergave (voor zover je daarvan kan spreken bij zwartwit opnames) van deze onderzetters was niet optimaal, maar ik heb ze met plezier gebruikt. Helaas viel er af en toe eentje, waardoor we er na een paar jaar nog maar twee (van de vier) overhebben. De onderzetters van Webprint breken niet als je ze zou laten vallen.

 DSC0157

Zes verschillende foto onderzetters

Het bestelproces was uiterst eenvoudig. Toch maakte ik een denkfout: ik wilde 2 keer 3 verschillende onderzetters hebben en laade de foto’s drie keer. Maar dan kan je de bestelling niet afronden. Gelukkig maar. Wil je dus 6 identieke onderzetters hebben, dan is dat net zo makkelijk als het bestellen van 6 verschillende foto onderzetters: voor iedere afzonderlijke onderzetter geef je een plaatje op. De onderzetters werden binnen een week geleverd, in een mooi bijpassend doosje.

 DSC0158

Ook de zijkant van de foto onderzetters is netjes afgewerkt. Als je goed kijkt, zie je dat het uit drie laagjes bestaat: de print (boven), de drager (midden) en de kurk (onder).

Conclusie: test Webprint onderzetters met een foto

Wat doe je als de muur al vol hangt met foto’s? Bestel 6 foto onderzetters bij Webprint.

Elke avond een biertje, glas warme melk of San Pelegrino drinken en dan een testconclusie schrijven. Het voelt toch een beetje vreemd als je gewend bent om een paar duizend metingen te doen, gevolgd door honderden praktijkopnames, voordat  we een uitspraak doen over camera- of lenskwaliteit. Toch komt het er daar wel op uit. Ik heb in een half jaar geen enkele tekortkoming ontdekt aan de Webprint onderzetters met een foto. Het bestelproces is eenvoudig, de prijs/kwaliteit vind ik uitstekend. Deze 6 onderzetters zullen nog vele jaren bij ons op tafel liggen. Tenzij ik mijn eigen foto’s zat wordt en eerder besluit om een nieuw setje onderzetters te bestellen bij Webprint. Dat zou zo maar kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in