Geslaagde sneeuwluipaard jacht

0
Snowleopard: image Bernard Landgraf
Snowleopard: image Bernard Landgraf
Stel: je gaat mee met een fotoreis in de hoop om een sneeuwluipaard (Uncia uncia) te fotograferen. Dit is een van de meest zeldzame dieren op aarde dat in ontoegankelijke gebieden hoog in de Himalaya leeft. Het beest laat zich vrijwel nooit zien en je bent een gelukig mens als je een sneeuwluipaard in het wild, al is het dan op grote afstand, hebt gezien.
Goed, je bent dus met Indritours op een fotoreis in Ladakh (India) om een foto te maken van een sneeuwluipaard. In het Hemis wildpark staat niet alleen een mooi klosster, maar leven ook meerdere sneeuwluipaarden. En op de eerste dag zie je binnen een half uur een sneeuwluipaard. Weliswaar te ver weg om een mooie foto te kunnen maken, maar dat mag de pret niet drukken. Je legt de lat al wat hoger en ‘s avonds droom je er van om de eerste fotograaf ter wereld te zijn die een geslaagde jacht van de sneeuwluipaard weet vast te leggen. En dan komt die droom nog uit ook. 
Snowleopard: image Bernard Landgraf

 Aan het einde van de derde dag, een deel van de groep is al op weg terug naar het tentenkamp, weet Andy Riley een geslaagde fotoserie te maken van een sneeuwluipaard die een blauwschaap (Bharal) weet te vangen. Krijg je ook al zin om bij temperaturen rond het vriespunt op 4.000 meter hoogte dagenlang te wachten op een sneeuwluipaard? Er zijn nog plaatsen vrij op voor hun fotoreis in 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in