Good Stuff Awards 2016: beste camera

0

Grapje! De Olympus OM-D E-M1 mk2 heeft geen Good Stuff Award 2016 voor de beste camera gewonnen. Zeker in de high resolutie modus zal deze camera met spectaculaire specificaties (bijna 20 beelden per seconde in RAW, met behoud van AF is ook mogelijk met deze high-end camera) hoge ogen gooien in onze testen. We verwachten niet dat de nummers 1, 2 en 3 van hun plaats verstoten worden door de Olympus OM-D E-M1 mk2 .

Beste Camera van 2016

{insertgrid=425}

GS award2016Ons streven is om zo objectief mogelijke informatie aan onze lezers te geven. We baseren onze adviezen op meetbare beeldkwaliteit, in plaats van cijfers van onze testredactie. Dat is weliswaar objectief en onafhankelijk, maar daardoor nemen we subjectieve zaken als gebruiksgemak of handligging niet mee in onze scores. En omdat de beste camera in ons geval betekent: degene die bovenaan in ons testoverzicht staat, kent deze rubriek weinig verrassingen. En de nummers 1 en 2 zijn niet veranderd ten opzichte van 2015.   

We krijgen geen geld voor deze Awards. Tenzij jullie gebruik maken van de links naar Nederlandse camera winkels, die we bij onze testen plaatsen. Daardoor ontvangen we een klein beetje provisie. Het maakt ons dus ook niet uit welk merk jullie kiezen. Als jij je aankopen doet via een van onze links, dan help jij ons om CameraStuffReview mogelijk te maken.

Good Stuff Awards 2016

De Sony A7R mk2 is de camera met de hoogste foto beeldkwaliteit die we hebben getest. Wat video betreft, moet de A7R mk2 de Sony A7S mk2 voor laten gaan. Al scheelt zelfs dat niet veel. Ook de Nikon D810 zit, ondanks zijn hogere leeftijd, de Sony A7R mk2 op de hielen. In ons testoverzicht worden beide camera’s achterna gezeten door de Canon 5D mk4, in plaats van de Canon 5Ds en de Canon 5DsR. Bij het uitrekenen van de scores voor de beeldkwaliteit wegen bruikbaar dynamisch bereik (je zou ook kunnen zeggen: de signaal ruis verhouding in de schaduwpartijen) en de signaal/ruis verhouding in de middentonen zwaarder dan de extra megapixels. De Nikon D7200 (als studio camera bij lage ISO) en de Nikon D500 (als actie camera bij hogere ISO) zetten beiden prestaties (resolutie, dynamisch bereik en signaal/ruis verhouding) neer waar een groot aantal spiegelreflex camera’s met een volformaat sensor jaloers op kunnen zijn. We kozen voor de D500, vanwege de snelle AF. DpReview en Imaging Resource vonden die AF merkbaar beter dan van de Canon 7Ds mk2. Omdat CamerastuffReview geen ervaren sportfotografen heeft, onthouden we ons van commentaar op dat punt. Bij ons wint de D500 van de Canon 7D mk2 vanwege het hogere dynamische bereik.CameraStuffReview kent alleen Awards aan camera’s of lenzen die we uitvoerig getest hebben. Helaas kunnen we niet alle camera’s die uitkomen testen, want testen kost tijd. Veel tijd. Misschien dat we de Good Stuff Awards toch maar te koop moeten aanbieden. Grapje.

{insertgrid=425}

 MG 7103

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in