Groter: MindShift BackLight 36L

0

Veel fotografen hebben net zoveel of soms nog meer tassen dan ze camera’s hebben. Soms wil je een onopvallende messanger bag, soms een grote rolkoffer. Rugzakken zijn ook nog steeds populair. Een fotorugzak is de meest comfortabele manier om veel apparatuur mee te nemen als je niet alles kan rollen. Er is een nieuwe rugzak van MindShift: de BackLight 36L. Dit is een grotere broer van de al langer bestaande en populaire BackLight 26L

 

BackLight 36L Gear Nikon1 077

“The BackLight 36L is het perfecte voorbeeld van hoe serieus we bij MindShift de input van outdoorfotografen nemen,” Doug Murdoch, MindShift’s CEO en Lead Designer.

De BackLight is een rugzak die je de mogelijkheid geeft om het rugpand te openen voor toegang tot de apparatuur. Dat heeft meerdere voordelen. Als je de rugzak op een natte of vieze ondergrond moet leggen om er iets in te stoppen of uit te halen, dan wordt de voorkant nat of vies. Zo blijft de kant die tegen je rug aan altijd schoon en droog. Ook voorkomt deze constructie dat minder eerlijke mensen ongemerkt onder het lopen je apparatuur uit je rugzak halen. En in het gebruik biedt de BackLight de mogelijkheid om lenzen te wisselen of je camera te pakken zonder de rugzak helemaal af te doen.

“Ze vroegen om een extra 10 liter capaciteit en we maakten het, maar dan wel met behoud van alle geweldige features die zijn zo waardeerden in de BackLight 26L.”

De rugzak wordt leverbaar in twee kleuren die het bij natuurfotografen goed zullen doen: Charcoal en Woodland Green. In de rugzak passen gemakkelijk twee DSLR camera’s met grip en objectieven, plus vier tot zes extra lenzen en een flitser. Zelfs een 600mm kan in de BackLight 36L worden vervoerd. Behalve het grote vak waar je apparatuur in kan, heeft de BackLight 36L nog een 11 liter voorvak en een speciaal laptopvak voor een grote tablet of een 15” Macbook. Toch voldoet de rugzak, zelfs als hij helemaal gevuld is, nog steeds aan alle strenge carry-on eisen van (Amerikaanse) luchtvaartmaatschappijen.

BackLight 36L personalstorage 223

Het gewicht van de BackLight 36L is 2,2 kilo, wat voor een rugzak van deze afmetingen niet veel is. Een statief kan zowel aan de zijkant als aan de voorkant worden bevestigd en de BackLight beschikt over extra lussen om de capaciteit nog verder uit te breiden of zaken als klimtouwen aan de buitenzijde te bevestigen. De rugzak wordt geleverd met een regenhoes en beschikt over tal van extra vakjes voor het organiseren van kabels, handschoenen, laders, sleutels, brillen en wat je maar in een rugzak zou willen stoppen.

Specificaties MindShift BackLight 36L

Afmetingen buitenkant: 35 B x 57 H x 26 cm D
Camera gedeelte binnenkant: 32 B x 53.5 H x 18 cm D
Laptopvak: 28.5 B x 41 H x 2.5 cm D
Tabletvak: 27 B x 26 H x 1.5 cm D
Totaal volume: 36L
Gewicht 2.2 kg.

Beschikbaarheid en prijs MindShift BackLight 36L

De Mindshift Backlight 36L Daypack in Charcoal and Woodland Green zijn vanaf eind oktober te koop via de bekende fotoretail zaken in de Benelux. De adviesverkooprijs voor de Backlight 36L € 319,99 inclusief B.T.W.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in