Heel veel fisheye: iZugar MKX22

0

Augmented en Virtual Reality moet de volgende grote stap worden in de beeldcultuur en steeds meer merken sorteren daar al op voor. Enige tijd geleden berichten we over de fisheyes voor Micro Four Thirds van het Japanse merk Entanya die zo’n grote beeldhoek hebben dat ze achterom kunnen kijken. Bijzondere objectieven met een stevig prijskaartje. Het Chinese iZugar komt nu met een soortgelijk objectief dat veel goedkoper gaat worden en ook voor gewone consumenten interessant kan zijn. Het is de iZugar MKX22. Dit objectief heeft een beeldhoek van 220 graden en het projecteert een cirkelvormig beeld. Het kijkt dus in alle richtingen twintig graden naar achter. De brandpuntsafstand is slechts 3,5mm en de lichtsterkte is f/2.5.

iZugar Z4XL

Bijzonder aan de iZugar is dat het objectief op verschillende platforms gebruikt kan worden. Het is vooral bedoeld voor Micro Four Thirds camera’s als de Panasonic GH5 en GX80 en de camera’s van BlackMagic. Maar de iZugar kan ook gebruikt worden op bijvoorbeeld de Sony A7RII. Uiteraard kan je met deze camera’s ‘gewoon’ fisheye foto’s en films maken. Maar dit objectief is natuurlijk vooral ontworpen voor virtual reality beelden. Om die te maken heb je meer dan één camera nodig. iZugar levert naast de objectieven ook accessoires om meerdere camera’s samen te laten werken. Voor de A7RII is er bijvoorbeeld een box waarmee de timecode gesynchroniseerd kan worden zodat beelden van verschillende camera’s perfect op elkaar aansluiten. Voor wie geen zin heeft om zelf een set samen te stellen heeft iZugar zelfs een complete VR-kit. De iZugar Z4XL bestaat uit vier camera’s waarmee moeiteloos 360 graden beelden gemaakt kunnen worden.

Bekijk hier het resultaat dat je kan halen met een set als de Z4XL. Uiteraard komen dit soort beelden pas echt tot hun recht op een VR bril…

{youtube} HcUggbIFL7c {/youtube}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in