Hoe maak je echt mooie iPhone films?

0

Op internet vind je prachtige reclamefilmpjes van Apple met de vermelding ‘Shot on iPhone’. De beste zien er zo gelikt uit dat je je gerust mag afvragen hoe ze dat gedaan hebben. Zijn die prachtige pans wel mogelijk met een iPhone? En hoe zit het met die shots die meer groothoek lijken te hebben dan een iPhone heeft, of juist meer tele?

{youtube}OkPter7MC1I{/youtube}

In dit filmpje onthult Marques Brownlee een aantal van de kleine geheimpjes achter deze films. Het draait allemaal om de kleine lettertjes: ‘Additional equipment and software used’. De camera is inderdaad een iPhone, maar net als bij veel shoots met grotere apparatuur is de camera maar een klein onderdeel van de hele opnamekit. Met bijvoorbeeld een gimbal, extra objectieven en zelfs complete followfocus-systemen krijgen je smartphonefilms veel meer een filmisch karakter. Dat dat wel enorm afbreuk doet aan misschien wel het grootste voordeel van filmen met een smartphone – gebruiksgemak – moet je dan maar voor lief nemen. En wie dan de moeite neemt om de opnames te editen met high end software om de kleur te optimaliseren en de beelden te stabiliseren kan wellicht een zelfde kwaliteit halen als in die reclamefilms.

Zeiss Exolens

Een van de meest eenvoudige manieren om de filmische en fotografische mogelijkheden van de iPhone uit te breiden is het gebruik van extra objectieven. Een heel mooi systeem wordt geleverd door Zeiss. Hun Exolens-systeem bestaat uit drie objectieven, een groothoek, een tele en een macro, en een iPhone houder waar de lenzen in passen. De groothoek heeft een factor van 0,6 keer. De tele vergroot 2 keer. De macro heeft een variabel brandpunt dat overeenkomt met een 40 tot 80mm zoom op kleinbeeld. De objectieven beschikken over moderne, complexe lensontwerpen en zijn voorzien van Zeiss T* multicoating.

Klik hier voor meer informatie over Zeiss Exolens:
In Nederland wordt het Zeiss Exolens systeem geleverd door Transcontinenta.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in