Hoya Red Intensifier filter tegen lichtvervuiling

0

Probeer dicht in de buurt van een grote stad maar eens een mooie nachtopname van een sterrenhemel te maken. Zeker als er wat vocht in de lucht zit, of veel luchtvervuiling, dan is de lichtvervuiling enorm. De nachtelijke hemel hoort donker te zijn, maar in de buurt van grote steden kleurt die al snel geel/oranje.

HoyaIntensifierHoya levert een filter dat heel specifiek de golflengte van natriumlampen uitfiltert. Nachtopnames krijgen hierdoor een veel betere kleurweergave. Door het verdwijnen van de meeste lichtvervuiling ogen nachtopnames helderder en kleurrijker. In tegenstelling tot veel andere, specialistische filters voor astrofotografie is de Hoya Red Intensifier redelijk betaalbaar. En de toepassingen beperken zich niet tot nachtfotografie. Met dit filter kan je ook het rood en oranje van herfstbladeren mooier maken. Daar ontleent dit filter ook zijn naam aan. In 2016 is het Hoya Red Intensifier filter nog niet te koop in Nederland, maar in 2017 is  de verwachting dat je dit nachtfotografie filter kan kopen of bestellen bij de betere fotodealers.

 

Op  Lonely Speck, een website die geheel gewijd is aan astrofotografie, staat een uitgebreide review van de Hoya 77mm Intensifier Red Enhancer Filter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in