Het kan: de ideale fototas voor 99 euro

0

Crumpler Muli 4500: de ideale fototas?

De keuze van een fototas is persoonlijk.  Regelmatig spreek ik iemand die een model zoekt dat niet aan de traditionele zwart nylon fototas doet denken.Een paar jaar gelden had je het dan moeilijk, maar nu is er keuze genoeg.  Een enkeling kiest bewust voor een knaloranje model, om zo veel mogelijk op te vallen. Nu zal dat morgen, op Koningsdag,  misschien niet helemaal uit de verf komen. Maar de rest van het jaar lukt dat zeker. De meeste mensen in mijn kennissenkring geven de voorkeur aan een fototas, die zowel qua kleur als vorm wat minder opvalt.
Niet zo lang geleden heb ik zelf een nieuwe fototas gekocht. Wat mij tegenviel, was de grote hoeveelheid fototassen met een winkelprijs boven de 200 euro. Het moet toch mogelijk zijn om een degelijke en praktische fototas te maken voor een betaalbare prijs?
Op de Kamera-Express website zag ik de Crumpler Muli 4500 fototas. Dit is een model dat volgens mij voldoet aan de wensen van een grote groep fotografen. Crumpler heeft vele originele, opvallende en fel gekleurde modellen in hun collectie. Maar de Crumpler Muli is wat kleur en vorm betreft  weinig opvallend en tegelijkertijd heel praktisch ingericht. Ideaal voor straatfotografie of voor op vakantie.
{youtube}X2eM8MDAJXY{/youtube}

Deze fototas is degelijk gemaakt (Crumpler geeft levenslange garantie), praktisch, voldoende groot voor een spiegelreflexcamera met midsize zoomlens, een twee extra lenzen, een iPad en accessoires.. Uitgevoerd in nylon en dekzijl. Voorzien van meerdere vakken. Zowel een handvat als een schouderband. De extra padding aan de zijkant zorgt er voor dat je de camera niet op je heupen voelt als hij in de tas zit. Dit is een schoudertas waarmee je op straat niet onmiddellijk overduidelijk opvalt als fotograaf, waarbij de vraagprijs (minder dan 100 euro bij Kamera-Express) mij heel aantrekkelijk lijkt.

Wat mij intrigeert aan de Crumpler Muli 4500 is de “Prince Charles protective seal“. En de Lovehandles natuurlijk.
Die ben ik nog niet eerder op een fototas tegen gekomen.

04 crumpler2

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in