Ieder jaar Photokina

0
P1080179

Voor liefhebbers van fotografie en fotoapparatuur is er goed nieuws: met ingang van 2018 wordt Photokina een jaarlijks evenement. Ook de datum verandert, van het najaar naar mei. De eerste lente-editie zal plaatsvinden in mei 2019.

 IMG 2930

In 2016 heeft Photokina de vernieuwing al gedeeltelijk ingezet. Onder het thema ‘Imaging Unlimited’ werd ingezet op het volledige proces van beeldmaken, van producten tot workflow en van software tot service. De veranderingen gaan nog steeds zo hard dat de organisatie van photokina besloten heeft dat het goed is om het evenement ieder jaar te organiseren in plaats van om de twee jaar. Met name op gebieden als virtual reality en augmented reality, cloud computing, holografie en beeldherkenning zijn ieder jaar voldoende spannende ontwikkelingen te melden.

Wat vermoedelijk ook meespeelt is dat de industrie niet langer meer wacht op Photokina om producten te introduceren. Wanneer de photokina samenvalt met de introductie van een nieuwe camera is dat mooi, en anders is internet tegenwoordig een uitstekend platform om snel wereldwijd aandacht voor nieuwe apparatuur te genereren. Een jaarlijkse beurs maakt het voor fabrikanten aantrekkelijker en gemakkelijker om een introductie op af te stemmen, zeker wanneer deze in het voorjaar plaatsvindt.

P1080179

De eerstvolgende Photokina zal ook direct de laatste zijn die in het najaar gehouden wordt: van 26 september tot en met 29 september 2018, een dag korter dan voorheen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in