Kijktip: AF test van GH4 vs E-M1 vs A6000 vs XT1

0
AFD4s
AF battle: wie heeft de snelste AF: Sony, Panasonic, Fujifilm of Olympus? Of toch Nikon?

Werk je in een camerawinkel, dan bevind je je in een luxepositie. Want ben je benieuwd naar de snelste AF, dan neem je de meest recente camera’s – en een paar goede objectieven – mee naar het motorcross terrein.
De jongens van de Camerastore hebben de autofocus getest van de Panasonic GH4, Olympus OM-D E-M1, Sony A-6000 en de Fujifilm XT1. Zowel single-shot als continu-AF zijn getest. De Panasonic GH4 kwam als winnaar uit de bus. Je kan de AF test van deze topmodellen van de compacte systeemcamera’s op YouTube bekijken.

AFD4s

In de afgelopen jaren hebben spiegelloze systeemcamera’s een spectaculaire technologische ontwikkeling doorgemaakt. Een paar jaar geleden was de contrast detectie AF van de spiegelloze systeemcamera’s duidelijk langzamer dan de fase-detectie van spiegelreflex camera’s. Inmiddels zijn compacte systeemcamera’s bij het maken van een enkele opname (single shot) net zo snel, soms zelfs sneller, dan spiegelreflexcamera’s. Maar bij het maken van een serie opnames van een snel bewegend onderwerp (C-AF), werden de compacte systeemcamera’s tot voor kort nog verslagen door spiegelreflexcamera’s. Tot voor kort, want de claims van diverse fabrikanten van systeemcamera’s dat zij ‘s werelds snelste AF hebben gemaakt, tuimelen over elkaar heen. Vandaar dat de jongens van Camerastore naar de motorcross zijn afgereisd. Ter vergelijking hebben ze de snelste spiegelreflexcamera, Nikon D4s, ook meegenomen in deze AF test. {youtube}up8K_xd_iwU{/youtube}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in