Kijktip: Eastman Museum online

0

Een groot deel van de rijke collectie van het Eastman Museum in Rochester wordt online geplaatst en toegankelijk gemaakt voor een wereldwijd publiek.

Het George Eastman Museum is vernoemd naar de oprichter van de Eastman Kodak Company. Dat is het bedrijf dat we nu allemaal kennen als Kodak. Het museum werd geopend in1949 en is daarmee het oudste fotografiemuseum ter wereld. Het heeft een wereldberoemde collectie op het gebied van fotografie en film en het is ook vermaard om onderzoek naar behoud van oude films en het conserveren van fotografie.

Eastman Photo CollectionDe collectie van het Eastman museum omvat meer dan 400.000 foto’s en negatieven van ruim 14.000 fotografen. Het heeft een belangrijke collectie werk van onder andere Ansel Adams, Stieglitz en Edward Steichen. Ook heeft het museum een van de grootste collecties op het gebied van daguerreotypes en glasnegatieven van rond 1900. Recente fotografie is ruim vertegenwoordigd met werk van Steve McCurry, Robert Frank, Ed Kashi, James Nachtwey en Sebastiao Salgado.

Het Eastman Museum is begonnen met het online plaatsen van een groot deel van de collectie. Uiteindelijk zullen zo’n 250.000 werken van 8000 fotografen via het web te zien zijn. Het meeste werk dat tot nu toe te zien zal zijn is van wat oudere datum, maar er wordt gewerkt aan het uitbreiden van de online collectie. Een directe link naar de Eastman Museum website is hier.

In de collectie van het museum bevinden zich zelfs een aantal Nederlandse fotografen zoals Ed van der Elsken en Erwin Olaf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in