Kijktip: ISS passeert de maan

0
ISS
Supermaan met passerend vliegtuig.
Vorig jaar publiceerde ik een foto van een vliegtuig dat voor de maan langs vliegt. Zoals altijd geldt: je hebt baas boven baas.
In mijn geval was het puur toeval dat er een vliegtuig op mijn foto terecht kwam. Terwijl je het toeval ook een handje kan helpen. Gadi Eidelheit heeft een site over astronomie. Daar beschreef hij hoe je uit kan rekenenen wanneer het International Space Station bij jou langs komt vliegen.
Het internationale ruimtestation (International Space Station, ISS) is een ruimtestation dat in een baan om de aarde draait en door verschillende landen wordt gebouwd, bemand en bekostigd. In 1998 werd de eerste module gelanceerd en sinds 2000 is het station permanent bewoond.
ISS 

ISS passert de maan

Gadi besloot om daar ook maar eens een filmpje van te maken. Dat is hem gelukt. In “ISS crosses the moon” beschrijft Gadi hoe hij er in geslaagd is om de ISS te filmen, terwijl het voor de maan langs schiet. Het gaat veel sneller dan een vliegtuig dat de maan passeert. Vanuit fotografisch oogpunt vind ik een vliegtuig met maan foto of video een stuk leuker, maar intrigerend is het project van Gadi wel. {youtube}cDckLwhb_7Q{/youtube}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in