Kijktip: Kodak momentje

0
Veel fotografen overwegen nu een overstap op een camera met een volformaat sensor. Waarschijnlijk wordt het een Nikon, Canon of Sony. Tien jaar geleden kon je nog een Kodak digitale spiegelreflexcamera kiezen.
Kodak kan het hebben van een visie niet ontzegd worden. Want niet alleen hebben ze vele spectaculaire ontwikkelingen in de analoge fotografie mogelijk gemaakt, ook bij de start van de digitale fotografie liepen ze vooraan.
{youtube}JYW49bsiP4k{/youtube}
De Kodak DCS uit 2003 was een 13 megapixel digitale spiegelreflexcamera met een volformaat sensor, gebouwd op een Nikon N80 body (2003), of op een Sigma SA 9 body met een Canon vatting (2004). Kodak heeft het niet gered, helaas. Bekijk de video hiernaast eens, waarin de wereld van de digitale fotografie wordt beschreven, zoals we die nu kennen. Inclusief het vastleggen van GPS informatie bij de opnames die je maakt (zoals in de op de PhotoKina aangekondigde Canon 7D mk2), het delen van foto’s via internet en meer. Over visie gesproken: deze video van Kodak is oorspronkelijk uit 2006.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in