Kijktip: Ode aan Ansel Adams

0
Ode aan Ansel Adams en het zonesysteem
Ode aan Ansel Adams en het zonesysteem
Er zijn fotografen waarvan het werk onverminderd tot de aandacht blijft spreken. Ansel Adams, de uitvinder van het zonesysteem,  is er daar een van. In de National Geographic hebben meerdere keren foto’s gestaan van Peter Essick. Aan zijn opnames kon je duidelijk zien dat hij geïnspireerd is door het werk van Ansel Adams. Hij imiteert Ansel niet, door – zoals hij dat noemt – zijn statief te plaatsen in de gaten waar Ansel zijn statief heeft geplaatst. In plaats daarvan maakt hij eigen composities en bewerkt hij zijn RAW bestanden zodanig dat ze dezelfde sfeer oproepen als de opnames van Ansel Adams. De opname hiernaast is op die wijze door Ivo gemaakt. Ode aan Ansel Adams en het zonesysteem

Heb je even de tijd? In een video van bijna een half uur lang neemt de National Geographic fotograaf Peter Essick ons mee naar een natuurgebied dat is vernoemd naar een fotograaf: de Ansel Adams Wilderness in Sierra Nevada. 

Tip: Lightzone, een programma voor bewerking van RAW bestanden dat gebruik maakt van het zonesysteem, is tegenwoordig gratis.

{youtube}iQQoxA7FAOU{/youtube} 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in