Kleur in zwart wit

0

Het is een tijdje in sommige soorten fotografie zoals bruidsfotografie zo populair geweest dat het bijna een cliche werd: zwartwitfoto’s met een detail in kleur. Maar net als iedere andere fotografische techniek geldt ook hiervoor dat het best heel mooi kan zijn als je het maar met beleid gebruikt. Neem voor dit soort foto’s als basis een kleurenfoto.

Red clown sad clown kleur1200Met de huidige techniek is het veel makkelijker dan het inkleuren van zwartwitfoto’s zoals dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw werd gedaan. Die kleurenfoto kan je omzetten naar zwart-wit. En vervolgens kan je sommige delen van de zwartwitopname weer opnieuw inkleuren met behulp van origineel. Vaak gebeurt dat door onderwerpen met een bepaalde kleur te selecteren en die kleur hun kleur weer terug te poetsen in de zwartwitopname. Vandaar dat het zo geliefd was in de bruidsfotografie. Vooral opnames met zwartwitfoto’s met rode rozen of rode hartjes kwamen de afgelopen jaren veel voorbij.

Red clown sad clown zwartwit1200

De techniek is echter voor vrijwel ieder onderwerp bruikbaar. Laat je creativiteit eens de vrije loop en experimenteer naar hartelust. Het gaat in Photoshop heel gemakkelijk met laagmaskers. De volgende tutorial van Adobe legt het stap voor stap uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in