Leica Sofort Special Edition

0

Leica komt met een nieuwe uitvoering van zijn SOFORT direct klaar camera. De ‘LimoLand by Jean Pigozzi’ is een kleurrijke special edition.

Leica SofortrgbFotografie hoeft natuurlijk niet altijd serieus te zijn. Lomography is daar een goed voorbeeld van. Daarbij schiet je bij voorkeur los uit de pols met camera’s die zich juist onderscheiden door lensfouten. De imperfectie van de beelden is wat de opnames zo bijzonder maakt. Een andere vorm van fotografie die weer helemaal terug van weggeweest is, is direct klaar fotografie. De aantrekkingskracht van direct klaar opnames is eenvoudig te verklaren. In een tijd waarin iedereen beelden deelt maar niemand meer print, zijn direct klaar opnames uniek. Letterlijk. Je kan ze delen en uitdelen, maar van iedere opname is er maar een. Geef je een opname weg, dan geef je iemand ook echt een uniek exemplaar. Geef je ze niet weg, dan heb (bijna) direct een print. Op echt fotopapier.

De Leica Sofort werkt met Fuji Instax film. De camera heeft Leica getrouw een hele minimalistische vormgeving. Hij is wat hoekig, maar oogt daarmee heel retro. Op de bovenkap zit maar een enkel bedieningselement: ontspanknop. Daardoor leent de Sofort zich heel goed voor styling experimenten zoals bij de ‘LimoLand by Jean Pigozzi’. Pigozzi is een Italiaanse fotograaf, ondernemer en kunstverzamelaar. LimoLand is een modelabel en het logo van dit label, Mr Limo, siert de voor en achterzijde van de camera.
De set wordt geleverd met twee pakken direct klaarfilms voor twintig opnames en een rode draagriem met een blauw Mr. Limo logo van het Japanse Artisan& Artist.
De Leica SOFORT ‘LimoLand by Jean Pigozzi’ heeft een adviesverkoopprijs van € 399,00. Daarmee is het een van de goedkoopste Leica camera’s die je kan kopen, en wellicht ook wel een van de leukste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in