Leica TL2

0

De Leica TL2 is de opvolger van de pas een jaar oude Leica TL, die weer in de voetsporen trad van de oorspronkelijke Leica T uit 2014. Met een nieuwe sensor en processor en een flinke reeks verfijningen is de TL2 weer helemaal bij de tijd. Of eigenlijk moeten we zeggen: klaar voor de toekomst.

Leica TL2 c

Waar de Leica M de camera is voor liefhebbers van het oude, analoge gevoel, is de Leica TL2 de camera voor fotografen voor wie de toekomst liever vandaag dan morgen begint. De Leica TL2 is een spiegelloze APS-C camera met een uiterst minimalistische vormgeving en zeer futuristische interface. De camera is gemaakt uit een enkel blok alumunium. De vormgeving is uiterst strak. Wie zonder riem door het leven wil, kan de riem helemaal verwijderen en de gaatjes die dan overblijven zelfs afdekken met speciale pennetjes die door Leica bij de camera worden geleverd. De weinige wielen die de camera heeft zijn volledig programmeerbaar, waardoor je de camera toch helemaal naar je hand kan zetten. De interface heeft meer gemeen met die van een smartphone dan een traditionele camera. Op de TL2 zoek je tevergeefs naar lijsten met menu’s en submenu’s. Voor de traditionele fotograaf zal het wennen zijn, maar dit is een Leica voor mensen die het gevoel en de verfijning van een M kunnen waarderen, maar die meer in de volgende eeuw willen leven dan de vorige. Net zoals de M is de TL2 een camera waar je bewust voor kiest.

De Leica TL2 beschikt over een nieuwe APS-C sensor met 24 megapixel. Dat is 50% meer dan de originele T er had, maar drie jaar geleden. De Leica Maestro II processor is ook nieuw. Samen moeten de sensor en de processor zorgen voor een betere beeldkwaliteit en een hoger dynamisch bereik. De autofocus is ook flink opgewaardeerd. De camera heeft nu 49 scherpstelvelden en de TL2 stelt volgens Leica drie keer zo snel scherp als zijn directe voorganger. Ook de opstarttijd is door de komst van de nieuwe processor aanzienlijk verkort en bedraagt nu minder dan 600 milliseconde. Dat is vrijwel direct. De responsetijd van het aanraakgevoelige scherm is ook verbeterd en Leica heeft zelfs de elektronische sluiter sneller gemaakt. De kortste tijd is nu 1/40.000e seconde. De opname snelheid is met 7 beelden per seconde 2 beelden sneller dan die van de TL en de camera beschikt nu ook over focus peaking.

Leica TL2 Range Gruppe ohne Wilder CMYK

Bijzonder is ook dat de camera over een fors intern geheugen van maar liefst 32Gb beschikt. Uiteraard kan je dit uitbreiden met SD-kaarten. We zijn benieuwd of dit interne geheugen ook sneller is dan SD-kaarten. De hoogste ISO-waarde is verder verhoogd tot 50.000 en de TL2 is nu ook voorzien van 4K video bij 30 beelden per seconde. In een lagere resolutie is ook slowmotion mogelijk. De TL2 beschikt uiteraard over wifi, maar heeft ook HDMI en USB 3.0 voor het snel vertonen of overzetten van bestanden. Voor de TL2 is een speciale Leica TL App voor Android en iOS waarmee de camera kan worden bediend. De TL2 kan worden voorzien van een optionele elektronische zoeker, maar je kan met de Leica TL App natuurlijk ook je smartphone gebruiken als externe elektronische zoeker.

De Leica TL2 is beschikbaar bij de erkende Leica dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs voor de Leica TL2 body, in zilver of zwart, bedraagt € 1.990,00 incl. B.T.W..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in