Manchetknopen met foto

0

Vorige maand wilde ik mezelf trakteren op een origineel cadeau. Wat geef je een man, die alles heeft wat zijn hart begeert?
Een paar sokken, zodat ik elke ochtend aan je denk“, zei mijn opa ieder jaar als ik hem vroeg wat hij voor zijn verjaardag of van Sinterklaas wilde hebben. Mijn voorkeur ging uit naar een persoonlijker cadeau, dat met fotografie te maken heeft.

 1011702
Nu denken jullie bij een cadeau voor mij dat met fotografie te maken heeft, waarschijnlijk meteen aan een Panasonic GH5, een Nikon 70-200MM F/2.8E FL ED VR of een Sony FE 50mm F2.8 Macro. Maar ik heb al bijna alles wat mijn hart begeert. En er is een grens aan het aantal camera’s en objectieven dat je op reis (ik fotografeer het liefst op vakantie) meeneemt. Die grens heb ik al lang overschreden.
Dus het eerste waar ik aan dacht, waren manchetknopen. Manchetknopen met een fotoprint (er is geen ruimte in huis voor nog meer fotolijsten aan de muur). Wat ik afgebeeld wilde hebben, wist ik ook al. Een herinnering aan CameraStuffReview.

Persoonlijke herinnering op een manchetknoop

Bijna altijd zie ik iets moois, als ik mijn camera niet bij de hand heb. Heel af en toe heb ik de mazzel dat ik iets zie, terwijl ik een camera test. In 2015 zag ik, tijdens de Nikon 200-500mm test op een Nikon D7200, een zilverreiger geconcentreerd voor zich uitstaren. Ik haalde camera en lens uit mijn rugzak. En het was alsof de reiger op me had gewacht. Binnen 1 minuut had ik een serie van 13 geslaagde opnames.
In 2016 zag ik voor het eerst in mijn leven een visarend, terwijl ik een Nikon D500 met een Nikon 500 mm f/4 in mijn rugzak had. Tegen de tijd dat ik mijn camera had uitgepakt, was tot groot vermaak van de andere fotografen in de vogelhut, de vogel gevlogen.
Gelukkig kwam, nadat vrijwel iedereen was vertrokken, de visarend nog een keer terug. Ik had het geluk om een visarend, vanonder beschenen door de ondergaande zon, te fotograferen met misschien wel de beste camera/lens combinatie voor natuurfotografie. Na lang wikken en wegen heb ik voor de zilverreiger gekozen om manchetknopen van te maken.

Foto manchetknopen bestellen

wp

Het was even zoeken op de site van Webprint, voor ik de manchetknopen gevonden had. De website van Webprint is veel mooier en gebruiksvriendelijker geworden dan toen ik een test van een foto op plexiglas deed. Navigatie op de nieuwe Webprint site is echt heel eenvoudig, maar manchetknopen zijn precies de uitzondering op de regel. Gelukkig zit er ook een zoekfunctie op de site. Voor 23 euro ontwerp je 2 manchetknopen met een foto achter epoxy hars, op een manchetknoop van Rodium (een antiallergisch edel metaal) van 1,2 cm (hoog) x 1,8 cm (breed) x 2 cm (diep). Je krijgt dan een setje van 2 identieke manchetknopen in een leuk doosje met de tekst “Especially for you…“.
Jammer dat mijn opa niet meer leeft. Met dit kado, om een toepasselijke Engelse uitdrukking te gebruiken, “I could have blown his socks off“.  

 1011707De manchetknopen werden binnen een week bezorgd. Ze zien er mooi uit en zijn degelijk afgewerkt. Als je fotokwaliteit van heel dichtbij beoordeelt, dan is die niet zo goed als de echte fotoprint van dezelfde opname die ik ter vergelijking bij Webprint had besteld. Maar vanaf een normale afstand ziet het er mooi uit. Ik ben er blij mee. Dit is echt een cadeautip voor Vaderdag, Sinterklaas of Kerst.
Jammer dat ik zo weinig overhemden heb, waarin ik manchetknopen kan dragen. Ik voel meteen een nieuwe cadeautip voor de man die alles al heeft opkomen:

Wat geef je een man, die alles heeft – inclusief manchetknopen met een persoonlijke herinnering – wat zijn hart begeert? Een bijpassend overhemd, waarin die zijn manchetknopen wat vaker kan dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in