METABONES OOK VOOR GH5

0

De smartadapters en speedboosters van Metabones zijn niet goedkoop, maar zijn zo’n beetje de beste die je kunt kopen. Zeker als je prijs stelt op goede autofocusprestaties. Voor deze adapters is er nu een firmware update (link: http://www.metabones.com/article/of/contact-us ) waardoor ze ook op de nieuwe Panasonic GH5 kunnen worden gebruikt.

092 index28

Met de Metabones App v2.7 kunnen de smartadapters van de vierde en vijfde generatie en de Metabones Speedboosters via de ingebouwde usb-poort geschikt worden gemaakt voor communicatie met de GH5. De update biedt de volgende functies:

  • Als gebruiker kan je kieuzen tussen optische beeldstabilisatie op het objectief of de ingebouwde vijfassige beeldstabilisatie van de camera. Dual IS wordt niet ondersteund.
  • Snelle contrastdetectie autofocus. DFD (Depth From Defocus) wordt niet ondersteund.
  • Smooth Iris, indien ondersteund door het gebruikte objectief.
  • Gedetailleerde EXIF informatie

De geavanceerde functies van Panasonic zoals Dual IS en DFD werken dus niet met de smartadapters en objectieven van andere merken. Maar dankzij de update werken de autofocus, de diafragma-aansturing en de beeldstabilisatie in ieder geval zonder problemen.

Verder zorgt de update er ook voor dat de Canon CN-E 18-80mm T4.4 L IS KAS S wordt ondersteund bij het gebruik van dit objectief op onder andere Sony camera’s. Deze Canon CN-E 18-80mm is een high end cinelens. Dankzij de update kan de diafragmasturing in hele kleine stapjes plaatsvinden zodat veranderingen in de belichting vrijwel onmerkbaar kan worden aangepast tijdens het filmen. Ook kan het zoomen van het objectief worden bediend via de PlayMemories Mobile app voor Sony camera’s of het touchscreen van Panasonic camera’s. Op een aantal Sony camera’s kan de REC-knop op het objectief ook worden geprogrammeerd. Een uitgebreid overzicht van de functies is te vinden op de website van Metabones (link: http://www.metabones.com/article/of/Firmware_Adds_Cinema_EOS_Lens_and_GH5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in