(Micro) Four Thirds overzicht

0

De Four Thirds organisatie heeft een nieuw overzicht gepubliceerd van (bijna) alle beschikbare apparatuur voor het Four Thirds en Micro Four Thirds systeem. Hierin staan niet alleen de objectieven en accessoires vermeld van Olympus en Panasonic, maar ook die van fabrikanten als Kowa, Voigtlander, Tamron, Kenko en Sigma.

001

Zelfs de nieuwe Entanya 250 graden fisheyes zijn er in opgenomen. De allernieuwste groothoeken voor Micro Four Thirds van Laowa en SLR Magic (hier link invoegen naar eerder artikel op CSR) staan er echter nog niet in. Wel in het overzicht staan de videocamera’s van Black Magic, de industriele camera’s van SVS-Vistek en de speciale camera’s van DJI voor in drones en gimbals. Het is ongelooflijk hoeveel toepassingen Micro Four Thirds inmiddels kent, zeker als je je realiseert dat het systeem nog geen tien jaar oud is.

Four Thirds uit productie

002

Wat geen verrassing mag zijn is dat in dit overzicht bij de Four Thirds objectieven vermeld wordt dat ze uit productie zijn. De laatste camera die voor dit systeem is geïntroduceerd was de Olympus E5 in 2010. Dat de objectieven uit productie zijn wil niet zeggen dat ze niet meer nieuw te koop zijn. Er zijn een aantal Four Thirds objectieven die nog geen vervanger hebben in het Micro Four Thirds systeem. Dat zijn bijvoorbeeld de superlichtsterke Zuiko Digital 14-35mm f/2.0, de 35-100mm f/2.0, de 150mm f/2.0 en de snelle Olympus telezoom, de Zuiko Digital 90-250mm f/2.8. Geen van alle goedkoop, klein of licht, maar wel ontzettend goed. En het mooie is dat ze bijvoorbeeld op de nieuwe Olympus OM-D E-M1 Mark II met een adapter betere resultaten geven dan ze ooit op een Four Thirds camera hebben gedaan. Wie zo’n juweeltje nog nieuw wil aanschaffen, moet nu zijn kans grijpen.

Klik hier voor het volledige micro four thirds overzicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in