MIjn eerste Timelapse video

0
Amsterdam Light Festival 2013, timelapse, Olympus OMD Em1

Op het lijstje met goede voornemens voor 2014 van CameraStuffReview staat onder andere: “meer aandacht voor video op CameraStuffReview”.
Zelf vind ik Timelapse een interessante functie: je maakt om de zoveel tijd een opname en speelt die fotoserie (in een lagere resolutie) af als een video.
Iedereen doet aan Timelapse tegenwoordig, zo lijkt het wel. Je kan het zo gek niet bedenken, van natuuropnames, het ontluiken van een bloem, baardgroei of de bouw van een auto, Met een moderne camera is deze techniek echt voor iedereen weggelegd. Het kan ook zonder statief, zoals deze Timelapse van het noorderlicht (Aurora Borealis), genomen vanuit een vliegtuigraampje!

 

Klik op het plaatje voor de Timelapse video

Amsterdam Light Festival 2013, timelapse, Olympus OMD Em1

Van 6 december tot en met 17 januari is er in Amsterdam het Amsterdam Light Festival. Het festival toont verschillende lichtsculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars in de openbare ruimte.
Eergisteren ben ik een kijkje wezen nemen. Met een Olympus OM-D E-M1 heb ik mijn allereerste Timelapse opname gemaakt. Het bleek een fluitje van een cent om te doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in