Jullie fotograferen het liefst……

0
Landscapes

Wat zijn jullie favoriete onderwerpen on te fotograferen? We hebben het jullie gevraagd en bijna 500 lezers hebben de enquête ingevuld. Nadat we ongeveer tweehonderd reacties binnen hadden, stond naaktfotografie in de top drie van favoriete onderwerpen. Nèt niet op de tweede plaats, zelfs.
Dat vond ik verrassend, want van onze lezers ontvangen we eigenlijk nooit vragen over dit onderwerp. Ik had ook niet verwacht dat naaktfotografie meer uitgeoefend wordt dan bijvoorbeeld portretfotografie. Maar hoe meer reacties we ontvingen, des te evenwichtiger het overzicht werd. Naaktfotografie staat nu niet meer in de top 5 van fotografievormen die jullie het meest beoefenen.
Tot mijn verbazing staat fotograferen van familieleden ook niet in de top 5. Want daar zie ik dagelijks vele opnames van voorbij komen.

Landscapes

Landscape

Nikon AF 24 mm @ volformaat, f11, 50 ISO

Landschapsfotografie

Een kwart van onze lezers heeft een voorkeur voor landschapsfotografie. Aan dit onderwerp gaan we volgend jaar dus meer aandacht besteden.
Als ik Urban Landscapes meereken, behoor ik zelf ook tot deze groep. Zelf fotografeer ik het meest tijdens mijn vakanties. Een volformaat camera beloont je met een uitstekende signaal/ruis verhouding, een mooi dynamisch bereik en enorm hoge detaillering. De Nikon D800E (al bijna twee jaar de beste camera in ons cameratest overzicht) op de laagst mogelijke ISO waarde levert een wijdse blik en de beste detaillering van de camera’s die we tot nu toe hebben getest.
Dit onderwerp is voor iedereen toegankelijk en landschappen zijn ideaal oefenmateriaal om je fotografische vaardigheden te vergroten of om je creativiteit uit te leven.
Luminous Landscape behoort tot mijn favoriete websites. Er zijn vele websites op het internet, waar je inspiratie op kan doen. Kennen jullie 50 mind-blowing Landscapes of  Landscape Photography Magazine?

Dieren

Dertien procent van onze lezers fotografeert het liefst dieren. Het zou mij niets verbazen als  huisdieren het meest gefotografeerd worden, al zie ik in de dierentuin ook heel veel mooie camera’s en objectieven voorbijkomen. Bij het fotograferen van dieren in het wild zijn camera’s met een kleinere sensor extra aantrekkelijk, omdat je het onderwerp dichter naar je toehaalt zonder extra te investeren in dure en zware objectieven. En als je een grote professionele telelens op een camera met een kleinere sensor plaatst, levert dat helemaal spectaculair scherpe opnames op. Het testen van de Canon 200-400mm f/4 zoom met ingebouwde teleconverter op een Canon 650D was wat dat betreft een hoogtepunt voor mij in het afgelopen jaar.

Animals

Portretfotografie

Twaalf procent van onze lezers maakt het liefst portretten. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat dierenfotografie hoger zou eindigen qua populariteit dan portretfotografie. Aan de andere kant komt het vrijwel niet voor dat een dier bezwaar maakt dat het op de foto wordt gezet. Met familieleden is dat wel eens anders.

Als stelregel wordt vaak gehanteerd dat je een brandpuntsafstand van 100mm moet gebruiken voor een mooi portret. Het portet hiiernaast heb ik gemaakt met het objectief dat ik altijd meneem op vakantie: de Panasonic 7-14mm.
Wil je je wat meer bekwamen in portretfotografie, dan zou je bijvoorbeeld kunnen beginnen met deze 22 portretfotografie tips, of doe inspiratie op voor het maken van een zelfportret door het bekijken van deze 100 zelffportretten

portret

Macrofotografie

Tien procent van onze lezers heeft macrofotografie als favoriete onderwerp. Dat zien we ook terug in de populariteit van het artikel Hoe gebruik ik een macro-objectief? Verder verwijzen we naar een aantal handige hulpmiddelen in: Hoe bereken ik scherptediepte, vergroting, hyperfocale afstand of beeldhoek?, waarmee je ook zelf de afbeeldinfgsmaatstaf kan bepalen. Macrolenzen zijn bovengemiddeld goed en zijn ook goed te gebruiken bij andere vormen van fotografie. Op dit moment testen we de macrolenzen nog op dezelfde wijze als de reguliere lenzen. En macrolenzen zijn een genot om te testen, omdat de beeldkwaliteit zo heel erg goed is. Niet alleen de centrumscherpte is hoog, maar de scherpte is ook mooi gelijkmatig over het beeld en vervorming is vrijwel altijd afwezig.

Macro

 

De medewerkers van CameraStuffReview wensen jullie een gelukkig 2014 toe.

 

CameraStuffReview Polls

{loadmodule mod_aixeenanews,Poll}

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in