Nieuw: Canon EOS 200D

0

De Canon EOS 200D is de opvolger van de EOS 100D, Canon’s kleinste spiegelreflex camera. Hij is een klein beetje groter en zwaarder, maar er is dan ook veel veranderd.

 EOS 200D EF S18 55III FSL

De Canon EOS 200D, of SL2 zoals hij in Noord-Amerika gaat heten, wordt door Canon gezien als een entry-level camera. De prijs is bescheiden, maar de specificaties hebben ten opzichte van de 100D een flinke boost gekregen. De sensor heeft er 6 megapixel bijgekregen en heeft in totaal nu 24 megapixel. De processor is van DIGIC 5 naar DIGIC 7 gegaan. Het scherm dat op de 100D vast zat, is nu draai- en kantelbaar en de camera herkent zelf wanneer hij voor selfies gebruikt wordt.

EOS 200D AMBIENT BLACK 2

Wie selfies maakt, wil die meestal ook graag delen. De 200D beschikt nu over wifi en Bluetooth. Dankzij de Bluetooth kan de camera constant verbonden blijven met een smartphone of tablet. En als dat nodig is, bouwt de camera via de Bluetooth ook automatisch een wifiverbinding op voor het snel overzenden van beelden. Via de Camera Connect App van Canon kan de EOS 200D ook gemakkelijk op afstand worden bediend en kunnen foto’s die op de camera staan worden bekeken.

De Canon EOS 200D kan filmen in Full HD (1920×1080 pixels). De EOS 100D kon dat ook al, maar de 200D kan dat nu ook in 60 beelden per seconde. Belangrijker is dat de 200D over Dual Pixel AF beschikt. Daarmee is de 200D Canon’s goedkoopste spiegelreflex met deze geavanceerde autofocus. Dual Pixel AF zorgt voor snelle en precieze scherpstelling in Live View en kan heel goed bewegende onderwerpen scherp houden. Voor video is dit een van de beste autofocus systemen. De ingebouwde microfoon is niet langer mono, zoals op de 100D, maar stereo, wat bijdraagt aan betere video opnames.

EOS 200D EF S18 55ISSTMf4 5 SILVER FSL

Om mensen die overstappen van een smartphone naar een spiegelreflex of andere beginnende spiegelreflex gebruikers te helpen, heeft Canon de 200D voorzien van een interface die bij iedere stap adviezen kan geven. Wie bijvoorbeeld de belichting in wil stellen, kan op het scherm de keuze krijgen tussen bijvoorbeeld sluitertijd en diafragmavoorkeuze met een uitleg wanneer je voor welke functie kiest. Kies je als fotograaf dan voor sluitertijdvoorkeuze, dan kan de interface het verschil uitleggen tussen het gebruiken van korte en lange sluitertijden. Wie dan voor (hele) lange sluitertijden kiest, kan het advies krijgen om een statief te gebruiken. Het systeem kan uiteraard worden uitgeschakeld, maar zeker voor beginnnende fotografen kan dit een goede manier zijn om het leerproces aanzienlijk te verkorten.

De camera zal als kit worden geleverd met de nieuwe 18-55mm f/4.0-5.6 STM en zal vermoedelijk vanaf eind juli leverbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in